Android 10 získává Pravidla pro automatizovaní nastavení, zatím omezeně aktualizováno

Android 10 získává Pravidla pro automatizovaní nastavení, zatím omezeně [aktualizováno]
2019-10-22T19:00:09+02:00
• 22. 10. 2019
4

Aktualizováno 22. 10.

V červenci jsme vás informovali, že Android 10 dostane Pravidla, která automatizují nastavení systému v závislosti na připojení Wi-Fi síti nebo poloze. Systém jako takový je již k dispozici ve stabilní verzi, ale zatím se neobjevila tato novinka. Mohli jsme si myslet, že si Google chystá tuto novinku až pro Android 11, ale jak se ukazuje, začíná testování na omezeném počtu uživatelů.

Podle dostupných informací se jedná jen o majitele zařízení Pixel. Kdy bude novinka dostupná širší základně uživatelů, nevíme. Ani není známo, jestli se bude jednat o exkluzivní funkci pro Pixely, případně jestli se dostane i na další zařízení.

Pixel 4 a 4 XL oficiálně, cena začíná na 749 eurech

Původní článek 15. 7.

Android 10 se představí již za pár měsíců, přičemž již nyní je k dispozici testovací verze Android Q. Již jsme vás informovali v naší mini sérii o mnoha novinkách, ale některé z nich jsou i tak skryty. Buď na nich Google ještě pracuje, nebo jsou určeny exkluzivně pro nadcházející Pixely 4. Nyní se podařilo XDA Developers objevit jednu takovou funkci. Novinka nabídne možnost vytváření pravidel.

Android 10 a Pravidla

V tuto chvíli není nové nastavení k dispozici ani na jednom zařízení Pixel s Androidem Q Beta. XDA Developers se i tak podařilo aktivovat Pravidla skrze APK SettingsIntelligence, z čehož se dá usuzovat, že buď dojde k představení později, nebo až exkluzivně s uvedením Pixelů 4. Případně je zde možnost, že Pravidla budou až v Androidu 11. I tak se můžeme zběžně podívat, co vlastně nabídnou.

Pravidla se nyní po aktivaci nachází v sekci Systém v rámci Nastavení. Zde se pak nachází možnost vytvoření jednoduchého automatického nastavení na základě připojení Wi-Fi sítě nebo lokace.

Po vybrání způsobu identifikace místa lze nastavit, jestli se má mobilní telefon přepnout do režimu nerušit, vibrací, ticha nebo má dojít ke změně vyzvánění. Jakmile je takové pravidlo vytvořeno, mobil bude informovat prostřednictvím notifikací informovat, pokud dojde k přepnutí.

Na snímcích obrazovek jde vidět, že mobil může také navrhovat nejrůznější Pravidla. Jedná se v podstatě o velmi omezenou automatizaci, ale pokud to některým uživatelům dostačuje, nemusí si instalovat aplikace typu Tasker.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pixel 2 XL je to tam. Začínám testovat.

Libor Foltýnek

15. 7. 2019, 18:36

Googlu nefunguje ani SmartLock na základě místa, tak jsem zvědavý, jak budou ta pravidla… hlavně že tu možnost odebral aplikacím třetích stran, kde to fungovalo :(

Sepp Winkler

16. 7. 2019, 13:57

Presne tak!

Smart lock od Nexus 4, 6, 6P až po Pixel 2 XL na domácí adrese fungoval naprosto v pohodě!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat