Novinky v Androidu Q – Wi-Fi, sdílení, Digital Wellbeing

Novinky v Androidu Q – Wi-Fi, sdílení, Digital Wellbeing
2019-07-11T18:03:20+02:00
• 1. 7. 2019

Google dělá poslední změny v rámci Androidu Q, přičemž se dočkáme ještě několika verzí. Zřejmě se dočkáme ještě jedné novinky, která bude pro sdílení mezi zařízeními, ale asi si na ni budeme muset počkat. Nyní zde máme přehled několik novinek v poslední verzi Androidu Q.

Automatické připojení k Wi-Fi

V rámci Androidu Q mají vývojáři možnost upravit své aplikace tak, aby se mobilní zařízení mohlo automaticky připojit k nějaké Wi-Fi- V podstatě zde jde například o takovou situaci, kdy aplikace nabízí nějakou událost, které se zúčastníte, přičemž aplikace nejenže doporučí Wi-Fi, ale také nabídne i heslo.

Jedná se spíše o zjednodušení procesu a netřeba se obávat, že by mohlo dojít k zneužívání. Bude zde potřeba souhlasu od uživatele, takže se mobil jen tak automaticky nepřipojí bez vědomí majitele zařízení.

Nová ikona

Jednou z těch drobných změn je i nový vzhled ikony pro Wi-Fi. Nově při slabším signálu uvidíte jen obrys místo šedé barvy. Další novinka se nachází v přístupu do nastavení, kdy stačí stáhnout notifikační lištu a v pravém horním rohu tapnout na ikonu Wi-Fi.

Sdílení

Samotné dialogové okno pro sdílení projde změnou. V první řadě se budou vždy nabízet doporučené aplikace, ale po rozbalení celé nabídky se ukáže seznam seřazený podle abecedy. V tuto chvíli dochází k řazení podle využívání, což zpravidla způsobuje neustálé změny v pořadí aplikací a služeb.

Digital Wellbeing

Android získal rozšíření v podobě Digital Wellbeing a nyní dochází k menším úpravám. Na samotnou funkcionalitu to nebude mít vliv. V podstatě jde o zobrazení informace, kolik vám zbývá času na používání nějaké aplikace, pokud máte Digital Wellbeing zapnuté. Čas se ukazuje v seznamu naposledy spuštěných aplikací v dolní části.

Připnutí aplikace

V Androidu se nachází možnost připnutí aplikace, což v podstatě uzamkne mobil na konkrétní aplikaci. Hodíte se to tehdy, pokud chcete někomu půjčit mobil jen pro přístup na webové stránky a nechcete, aby vám prozkoumával obsah fotogalerie. Bohužel tato funkce je deaktivována, pokud Android je nastaven na používání gest.

Přepínač vzhledu

Google udělal jednu menší úpravu v rámci nastavení systému a jeho preferovaného vzhledu. Zatímco původní přepínač na tmavý nebo světlý vzhled byl ukryt, nově se nachází přímo v nastavení pro displej.

Původní vs. nová verze

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat