Vychází Android 15 Beta 1.2, obsahuje nutné opravy aktualizováno

Vychází Android 15 Beta 1.2, obsahuje nutné opravy [aktualizováno]
2024-04-26T04:35:41+02:00
• 26. 4. 2024

Zdroj: Google

3

Aktualizováno 26. 4.

Po několika dnech zde máme další aktualizaci chystaného Androidu 15. Vychází totiž verze 1.2 beta varianty, která obsahuje opravy některých problémů. Například se podařilo omezit zamrzání některých aplikací, větší spotřeby energie, pádu některých částí systému nebo bylo vylepšeno navigování v systému. Google tedy řeší problémy, které znepříjemňují používání beta verze systému. Možná je to poslední verze před uvedením Android 15 Beta 2, ale v tomto případě nikdo neví, co Google ještě udělá.

Aktualizováno 23. 4.

Google naskakuje na stejnou strategii jako v minulém roce, tedy zveřejňuje opravné aktualizace beta verzí. Po několika dnech zde máme Android 15 Beta 1.1. Hlavní změnou je tedy spíš oprava NFC. Google dělá změny, které nabídnou možnou aktualizaci firmwaru, ale implementace nebyla dokonalá. Právě verze 1.1 řeší komplikace a měla by nabídnout fungování NFC. Navíc došlo na opravu zobrazení sekce Vývojářské možnosti, aktualizačního systému mobilu a také další drobnosti.

Aktualizováno 12. 4.

Po dvou verzích pro vývojáře zde máme Android 15 Beta 1, tedy variantu, kterou si může nainstalovat a začít testovat každý majitel smartphonu Pixel. K instalaci se stačí přihlásit do programu na stránkách Googlu. Tato verze je určená pro Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Aktualizováno 21. 3.

Po měsíci zde máme Android 15 Developer Preview 2. To znamená, že již příště, tedy v dubnu, bude k dispozici první beta verze pro širší testování. Dnešní novinka přichází s mnoha změnami pro vývojáře. Například Google přidal vylepšenou detekci nahrávání obrazovky, vylepšenou práci s NFC, podporu pro sekundární displeje u véčkových mobilů a další novinky, ale jedna vyniká. Android 15 dostává oficiální podporu pro satelitní posílání a přijímání zpráv.

satellite notification 462x464x

Zdroj: Google

Původní článek 17. 2.

Google už celkem pravidelně v této době představuje první Developer Preview verzi systému Android, tedy varianty zaměřené čistě na vývojáře. Ostatně není k dispozici ani skrze beta kanál. Na to si budeme muset nějakou dobu počkat.

Android 15 Developer Preview

Stejně jako vždy, ani tentokrát Google neuvádí všechny novinky, spíše poukazuje na to, na co se zaměří u Androidu 15. Jde ale o standardní témata, jako je rychlost, plynulost, optimalizace a bezpečnost. Pro vývojáře zmiňuje vylepšení Privacy Sandbox, Health Connect, vylepšení zabezpečení pro kryptografii a také je zde novinka pro nahrávání dění v jedné aplikaci, díky čemuž není potřeba nahrávat celé dění na obrazovce.

V oblasti aplikací pro focení jsou k dispozici rozšíření pro vylepšení jasu a preciznější ovládání přisvícení. Také byla přidána podpora pro virtuální MIDI 2.0.

image2 1184x270x

Zdroj: Google

Android 15 Developer Preview bude následován druhou verzí a v dubnu se dočkáme první beta verze. Tu již budou moci vyzkoušet majitelé Pixel smartphonů a současně se rozběhne veřejné testování na některých modelech ostatních výrobců. Samozřejmě se začnou objevovat postupně novinky obsažené v Android 15, o kterých Google nemluvil, ale u nás jako obvykle můžete očekávat mini seriál o změnách v systému.

Zdroje: gsmarena.com, 9to5google.com, 9to5google.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 12. 4. 2024, 10:10

Nefungují NFC platby tak kdyby někdo chtěl A15 Testovat tak ať ví :D

Přemysl Vaculík

VIP 12. 4. 2024, 15:37

To je už zvykem, proto čekám na pozdější bety.

Martin Jeřábek

VIP 12. 4. 2024, 7:04

Tak už testuji, zatím sem změny oproti 14 nenašel 😂ale to přijde jinak se jmenuje zatím VanillaIceCream 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat