Nokia 8.1 Plus se zřejmě představí 2. dubna jako Nokia X71 aktualizováno

Nokia 8.1 Plus se zřejmě představí 2. dubna jako Nokia X71 [aktualizováno]
2019-03-25T17:03:52+02:00
• 25. 3. 2019
2

Aktualizováno 25. 3.

Minulý rok jsme se dočkali novinky Nokia X7, která se nakonec dostala na globální trh pod označením Nokia 8.1. Nyní se zřejmě společnost HMD Global vydá stejnou cestou v případě Nokie 8.1 Plus. Objevila se totiž informace, že na asijském trhu bude představen model Nokia X71 s dírou v displeji a Snapdragonem 710. To by odpovídalo původním spekulacím kolem Nokie 8.1 Plus.

Nokia 6.2 v přípravě, také s dírou v displeji

Oficiální datum představení Nokie X71 má být 2. dubna. Pokud se tato informace potvrdí, tak v horizontu dvou měsíců bude tento model uveden na globálním trhu jako Nokia 8.1 Plus. Kromě nejnovější spekulace uvádí použití 6,22palcového displeje s Full HD+ rozlišením. Na zadní straně by se měl nacházet foťák se 48 MPx a sekundární by měl poskytnout širokoúhlé snímky. Již v základu bude k dispozici Android 9 Pie.

Původní článek 9. 1.

Společnost HMD Global oživila značku Nokia, byť na první top model jsme si museli počkat. V roce 2017 jsme se ale dočkali příchodu Nokie 8, která nabízela velmi dobré specifikace, byť na jiné top modely tato novinka ztrácela. Rok na to jsme se dočkali nástupce v podobě modelu Nokia 8 Sirocco, kde již šlo vidět odvážnější přístup. I zde se jednalo o top model, aspoň do jisté míry. Bohužel letošní model Nokie 8.1 z loňska sklouzl do vyšší střední třídy s výřezem v displeji. Nástupce by mohl být zajímavější.

Nokia 8.1 „plus“ díra

Konec roku 2018 nastavil nový trend u smartphonů – díry v displeji. Již zde máme několik modelů, konkrétně od Samsungu, HuaweiHonoru či Hisense. Spekuluje se, že by i Lenovo mělo představit takový model, ale dle nejnovějších informací i HMD Global nabídne u následující novinky Nokia 8.1 Plus díru v displeji. V tuto chvíli jsou k dispozici neoficiální rendery založené na uniklých CAD schématech. Díky tomu se můžeme podívat na přibližnou podobu nadcházejícího smartphonu.

Předpokládá se, že by Nokia 8.1 Plus měla zapadat do vyšší střední třídy a jako proces bude použit Snapdragon 710. I zde se bude jednat o mobil zapadající do rodiny Android One. Kromě díry v displeji, kde bude umístěná přední kamera, nabídne mobil poměrně běžnou výbavu. Mezi konektory najdeme samozřejmě USB C a také konektor na sluchátka. Zadní strana by měla nést duální sestavu foťáků a také čtečku otisků prstů.

Jak je vidět na neoficiálních renderech, rámečky budou minimalistické, byť spodní rám bude o něco tlustší. Ostatně by se mělo jednat o smartphone střední třídy, takže nelze očekávat komplikovanější a dražší technologii eliminující spodní bradu. V tuto chvíli se spekuluje, že by Nokia 8.1 Plus mohla být představena světu na blížícím se veletrhu MWC v Barceloně, který se odehraje v únoru.

Zdroje: phonearena.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

9. 1. 2019, 20:34

A top model od Nokie stále v nedohlednu…

Richard Fabián

26. 3. 2019, 13:18

Neumí pořádně ani nižší modely, natož TOP

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat