Snapdragon 710 oficiálně představen

Snapdragon 710 oficiálně představen
2018-05-24T06:55:48+02:00
• 24. 5. 2018

V poslední době se spekulovalo, že by Qualcomm mohl představit novou sérii procesorů Snapdragon 700. Nyní jsme se konečně dočkali a máme zde první mobilní platformu, která vyplňuje prostor mezi procesory střední a nejvyšší třídy. Novinka rovnou nese označení Snapdragon 710 a je určena převážně pro nejlepší modely střední třídy.

Snapdragon 710

Když si ještě dnes chcete vybrat nejvýkonnější smartphone střední třídy, měli byste hledat takový, který je poháněn Snapdragonem 660. Nově se zde ale nabízí Snapdragon 710, který je mnohých oblastech výkonnější, aspoň soudě podle specifikací. Například nabízí modernější čipy Adreno 616 (GPU), Spectra 250 (ISP) a Hexagon 685 (DSP).

Co se týče hlavního výkonu, bude zajišťován jádry Kryo 360 a maximální frekvence zde bude 2,2 GHz. V tomto případě se jedná o dva clustery v rozložení 2+6, kde dvě jádra jsou určena pro náročné aplikace. Taktéž je zde integrovaný výkonnější LTE čip, jenž zvládne rychlost 800 Mbps pro stahování. Upload je na hodnotě 300 Mbps.

Qualcomm bude Snapdragon 710 vyrábět pomocí 10nm technologie, což zajisté přinese další vylepšení. Už nyní se výrobce chlubí, že novinka spotřebuje o 40 % méně energie při sledování 4K videa, o 20 % méně při sledování streamovaného videa a o 40 % méně energie při hraní her. Taktéž má zajistit o 25 % rychlejší procházení webů nebo o 15 % rychlejší spuštění aplikací. Čísla vycházejí ze srovnání se Snapdragonem 660.

Samozřejmě si budeme muset počkat na oficiální testy a benchmarky. Co se týče dostupnosti, měly bychom se prvních smartphonů dočkat ještě toto čtvrtletí.

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat