Google Mapy nabídnou veřejné události

Google Mapy nabídnou veřejné události
2019-03-25T16:59:59+02:00
• 25. 3. 2019

Sotva jsme se dočkali změn v rámci designu, tak zde máme další novinku, která je v rámci testování. Google Mapy nabídnou možnost vytvoření veřejných událostí. Ačkoliv se může zdát i funkci, kterou asi nevyužije jen tak každý, tak právě pořadatelé z ní mohou těžit nejvíce. Je očividné, že není designována na plánování zahradní párty nebo něčeho podobného, jelikož zde nebude možnost nastavení pro konkrétní osoby nebo možnost zájmu prostřednictvím soukromého odkazu.

Google Mapy a události

Novinka se skrývá v sekci „Vaše příspěvky“ a následně na kartě události. Zde bude možné vytvořit veřejnou událost. V rámci možností vyplňování se například nabízí vyplnění termínu s konkrétními časy, přičemž lze vložit několikadenní událost. Dále se dá zadat popis, detaily a pomocí štítků zvolit, co lze očekávat. Také se nabízí možnost přidání fotografií. Samozřejmostí je pak zvolení místa a názvu.

Po vytvoření události nějakou dobu trvá publikování, ale jakmile se tak stane, je dostupnost na výše uvedené kartě. Událost lze sdílet, přidat si ji do kalendáře, navigovat na konkrétní místo a tak podobně. Jelikož lze zadat například i telefonní kontakt, tak se zobrazuje v rámci informací.

Google uvádí, že tato novinka bude dostupná jen na vybraných trzích. Bohužel již neupřesnil, které státy se dočkají, případně jaký bude plán nasazování. Asi největší užitek přinese nová funkce v období jara a léta, otázkou je, jestli nedojde k zneužívání.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat