Nokia 7 Plus se dočkala druhé beta verze Android P

Nokia 7 Plus se dočkala druhé beta verze Android P
2018-06-23T11:30:42+02:00
• 23. 6. 2018

Google v rámci nového operačního systému Android P dělá spoustu věcí trochu jinak než obvykle. Vše odstartoval Project Treble a velmi úzká spolupráce se společností Qualcomm, díky čemuž beta verze nadcházejícího Androidu jsou nyní k dispozici hned pro celou řadu zařízení.

Jedná se o skvělou příležitost pro vývojáře, neboť ti si mohou zkontrolovat své aplikace a hry v širším okruhu zařízení, díky čemuž zajistí kompatibilitu s Android P ještě před veřejným spuštěním. 

Nokia 7 Plus a první beta verze Androidu P

Beta verze nejnovějšího Android P se vůbec poprvé dočkaly telefony typu Google Pixel, Essential Phone PH-1, Sony Xperia XZ2 a dokonce i OnePlus 6. Mezi nimi najdeme i Nokii 7 Plus, která byla zařazena do seznamu podporovaných zařízení. Pokud tento model vlastníte, můžete si Android P Beta 2 stáhnout a nainstalovat. 

Recenze: Nokia 7 Plus – skoro jako Pixel od Googlu

První beta verze je k dispozici prostřednictvím OTA (over-the-air) aktualizace, přičemž další verze je taktéž k dispozici. Samozřejmě se nejdříve musíte zaregistrovat na portálu Nokia, který je určený pouze vývojářům. Zde stáhnete příslušné ROM soubory přímo pro vaše zařízení.

Zařízení následně restartujte, obnovte tovární nastavení a poté přetáhněte balíček ROM pomocí služby ADB. Upozorňujeme hlavně na to, abyste si předem vytvořili veškeré zálohy. Taktéž by se měl do něčeho podobného pouštět jen zkušený uživatel.

Nicméně, Android P Beta 2 obsahuje konečné API a je určen pouze pro vývojáře. Uživatelé, kteří očekávají stabilní ROM pro každodenní použití, by měli dát ruce od této aktualizace pryč. V tomto případě ROM obsahuje stále chyby, které mohou být pro každodenní užívání problémem. Například mobilní data nemusí pracovat s určitými SIM kartami a data uložená na SD kartě mohou být nedostupná. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat