CAT S61 jde do prodeje, přináší vylepšenou termokameru a nové funkce

CAT S61 jde do prodeje, přináší vylepšenou termokameru a nové funkce
2018-06-23T10:34:37+02:00
• 23. 6. 2018

Výrobce CAT ve čtvrtek odpoledne představil v Praze svou novinku CAT S61. Telefon si svou premiéru odbyl již na únorovém MWC v Barceloně, nicméně až nyní se dočkal svého uvedení do prodeje. Jde o vylepšenou verzi modelu CAT S60, základní koncept je tedy stejný, ale došlo na několik významných vylepšení. Nejpodstatnější bylo zdokonalení termokamery FLIR, což je hlavní lákadlo tohoto modelu.

CAT S61

Termokamera si polepšila rozlišením, z původního VGA na HD, což je znatelný rozdíl. Je zde také vyšší teplotní rozsah, nyní až do 400°C. Výrobce také slibuje možnost živého streamování záběrů z termokamery, k tomu si však uživatelé musí počkat na aktualizaci aplikace MyFlir.

Z nových funkcí je pak k dispozici například senzor kvality vzduchu v interiéru. Ten neustále monitoruje okolní prostředí a upozorní uživatele na přítomnost těkavých látek v ovzduší, přičemž rozpozná i závažnost znečištění. Kromě senzoru znečištění ovzduší zakomponoval výrobce do telefonu i laserový měřič vzdálenosti. Ten dokáže změřit odhad vzdálenosti až do osmi metrů, přičemž veškeré naměřené údaje se pak dají uložit do snímku a později s nimi lze pracovat.

Telefon je vybaven 5,2″ displejem s FullHD rozlišením a ochranným sklem Gorilla Glass 5. Celkově CAT S61 vyniká robustním provedením, které zaručuje výjimečnou odolnost v mnoha složitých podmínkách, kterým může být potencionálně vystaven. Disponuje certifikací IP68 a vyhovuje specifikaci MIL-STD-810, nevadí tedy ponoření do vody (3 metry/1 hodina) ani pád z výšky (1,8 metru). Navíc jsou všechny konektory opatřeny gumovým krytím, což ještě více posiluje jejich celkovou odolnost.

Do prodeje se telefon dostane na začátku července s cenovkou 22 490 korun. K dispozici bude standardně ve volném prodeji, do své nabídky jej navíc zařadí operátoři.

Specifikace CAT S61

  • 5,2-palcový displej s Full HD, Gorilla Glass 5
  • MIL-STD-810G a IP68
  • Termokamera: teplotní rozsah od -20° C do 400 °C
  • Procesor: Snapdragon 630, grafický čip Adreno 508,
  • RAM: 4 GB
  • Úložiště: 64 GB + microSD
  • Fotoaparát
    • zadní – 16 MPx, 4K video
    • přední – 8 MPx
  • Baterie: 4 500mAh, USB typ-C, QuickCharge 4.0
  • Android 8.0 Oreo (aktualizace na Android P)
HEUREKACaterpillar CAT S61 Dual SIM na Heureka.czCaterpillar CAT S61 Dual...Cena od 10 661 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat