Novinky v Androidu P – čistění nastavení, nové volby a až 5 zařízení skrze Bluetooth

Novinky v Androidu P – čistění nastavení, nové volby a až 5 zařízení skrze Bluetooth
2018-07-03T12:58:13+02:00
• 10. 3. 2018
2

Letos se Google skutečně vyřádil ve změnách nadcházející verze Androidu. Verze P obsahuje mnoho drobných i významných změn, o kterých jsme vás již informovali. Nyní se podíváme na další várku, kterou se podařilo objevit.

Notifikace

Někdy můžeme ztratit přehled o notifikacích a při hromadném mazání se může stát, že se potřebujeme nakonec dozvědět, co vlastně cinklo naposledy. Jsou zde aplikace, které mohou ze systému vytáhnout informace, které aplikace se ozvaly naposledy, ale Android P v nastavení obsahuje jednoduchý seznam těch, které obdržely upozornění naposled. Sice není tato informace ihned po ruce, ale pro letmý přehled není nutné instalovat nic dodatečně.

Budík

V rychlém nastavení je k dispozici ikonka budíku, která se nachází ve dvou stavech. Pakliže je nastaven nějaký čas, zobrazí se vám pod ikonou. Jedním kliknutím se dostane do aplikace Hodiny. Pakliže podržíte prst, zobrazí se vám možnost nastavení nového času.

Informace o spotřebě

V nastavení v sekci baterie jste si mohli zjistit, jaká aplikace spotřebovává kolik energie. V Androidu P tato možnost zcela zmizela. Pakliže dochází k drancování energie, tak se můžete dostat k seznamu, kde jsou uvedeny jen ty aplikace, které zatěžují smartphone.

USB nastavení

V současném Androidu si můžete nechat zobrazit, co se má stát, pakliže připojíte k mobilu USB kabel. Android P ztrácí jednoduché vyskakovací okno a nabízí plnohodnotné zobrazení s přepínači. V tomto případě tedy jde Google trochu složitější cestou.

Android O vs. Android P

Lokace

Vzhledem ke změně politiky, co se týče k přístupu k senzorům, zřejmě došlo na změnu nastavení používání služeb pro lokalizaci zařízení. Původně bylo k dispozici několik nastavení, čímž jste ovlivňovali spotřebu energie. Android P nabízí jen jednoduché zapnutí a vypnutí.

Android O vs. Android P

Vibrace

V rámci nastavení přístupnosti si nově lze nastavit vibrace pro vyzvánění a dotyk zvlášť. Nabízí se rovnou čtyři možnosti, přičemž jedna z nich je stav vypnutí. Ve výsledku může mobil vibrovat rozdílně pro vyzvánění a pro dotyk.

Zamknutí zařízení

Android nabízí možnost, kdy je mobil odemčený například během nošení nebo když se nachází v konkrétní oblasti, například doma. Pokud chcete mobil zamknout, že bude i přes nastavení vyžadováno heslo, otisk nebo jiné ověření identity, museli jste vypnout a zapnout displej, a následně aktivovat zamknutí na obrazovce ve spodní části. V Androidu P je možnost v nastavení, po jehož aktivování přibude v menu po podržení vypínacího tlačítka funkce zamknutí mobilu.

Až 5 zařízení skrze bluetooth

Mobilní telefony dostávají do výbavy Bluetooth 5, které umožňuje připojení několika zařízení najednou. Bohužel Android 8.1 nabízí připojení jen dvou zařízení, přičemž jedno pro hovory a druhé pro vysílání audia. Android P má ve vývojářských možnostech volbu, kde si můžete nastavit, že bude podporováno až 5 zařízení pro odesílání audia. Díky tomu budete moci streamovat například hudbu do 5 reproduktorů současně. Jelikož se jedná o volbu pro vývojáře, nemusí být zcela stabilní a nakonec se ani nemusí dostat do finální verze.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Straka

11. 3. 2018, 8:23

Tak Vám nevím, ale třeba lokace nebo informace o spotřebě mi přijde trochu krok zpět.

ano i ne, seznam největších žroutů stačí. hádám, že Google má dost informací o tom, jak uživatelé nastavení polohy používali, osobně jsem používal jen výchozí nastavení

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat