Sony má na MWC představit několik Xperií s 5G

Sony má na MWC představit několik Xperií s 5G
2020-01-23T09:40:18+02:00
• 23. 1. 2020

Japonský výrobce ve svém portfóliu ještě nenabízí žádný model s podporou 5G sítí. To se však možná velmi brzo změní. Již za měsíc na veletrhu Mobile World Congress (MWC) v Barceloně má Sony představit minimálně top model s 5G. Krom toho se ale dočkáme i dalších modelů, u kterých není podpora tak jistá.

Xperia 0, Xperia 1.1 nebo Xperia 2?

Názvosloví modelů od Sony je poslední dobou vcelku matoucí, a po loňském top modelu Xperia 1 (recenze) přišel na podzim zmenšený model Xperia 5 (recenze). Krom toho jsme se dočkali zástupců střední třídy Xperia 10 a 10 Plus (recenze). Nyní se nabízí otázka, zda se dočkáme Xperie 1.1 nebo Xperie 2. Některé zdroje dokonce zmiňují i název Xperia 0.

Chystá se Xperia 5 Plus, ukazuje se na neoficiálních renderech

Výbava nového top modelu má zahrnovat nový Snapdragon 865 s modemem X55 pro podporu 5G sítí. Hlavní fotoaparát na zádech má mít 48 nebo 64 MPx. Hovoří se však i možnosti použití stejného 12MPx senzoru jako nabídnou nové modely Galaxy S20. Fotoaparáty mají být celkem tři v sestavě ultraširokoúhlý, teleobjektiv a standardní. To doplní ToF senzor hloubky. Cena má začínat kolem 900 dolarů, tedy můžete očekávat asi 22 tisíc Kč.

Dalším novým modelem má být Xperia 5 Plus, kterou jsme již viděli na renderu @OnLeaks. Jejím hnacím motorem má být také Snapdragon 865 s podporou 5G. Poslední nové modely mají být právě nástupci střední třídy, řady Xperia 10. Ty mají dostat čip Snapdragon 765G, který též disponuje podporou pro 5G sítě.

Jaké modely Sony nakonec představí, se dozvíme 24. února, kdy se koná tisková konference tohoto výrobce v Barceloně.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat