Chystá se Xperia 5 Plus, ukazuje se na neoficiálních renderech

Chystá se Xperia 5 Plus, ukazuje se na neoficiálních renderech
2020-01-06T18:00:12+02:00
• 6. 1. 2020
1

Minulý rok jsme se dočkali novinky Xperia 5, který doznala dobrého hodnocení v naší recenzi. Již zanedlouho bychom se měli dočkat další generace mobilů od Sony, přičemž nyní se dozvídáme o Xperii 5 Plus. Již samotný název popovídá, že se bude jednat o vylepšenou předešlou generaci, ale dle neoficiálních renderů, které vznikly na základě uniklých schémat, se bude jednat o značně modifikovaný model.

Xperia 5 Plus v přípravě

V první řadě Xperia 5 Plus nabídne větší displej, mělo by se jednat o 6,6palcový plochý OLED panel. Narostou tak i rozměry mobilu, ale při pohledu na rendery je vidět, že došlo k redukci rámečků, zejména nad i pod displejem. Tentokrát se ale dočkáme i předních stereo reproduktorů.

Samotná přední kamerka nabídne 8 MPx, přičemž na zadní straně bude sestava čtyř kamer, přičemž jedna z nich bude sloužit jen pro určení hloubky ostrosti. Čtečka otisků prstů bude na straně, kde se mimo jiné nezapomnělo na dedikované tlačítko pro focení.

Design je více hranatý a samotný rám je kovový. Jakoby Sony chtělo přinést konkurenci pro iPhone SE2, o kterém se spekuluje již nějakou dobu. Na spodní straně bude USB C a na horní konektor pro sluchátka. Zatím bohužel nic nevíme o výbavě, ale bude se pravděpodobně jednat o top model. Otázkou je, jestli dojde na použití novějšího Snapdragonu 865 nebo staršího Snapdragonu 855+. Zatím ale nevíme, kdy by se mohla novinka představit. Možná se tak stane na veletrhu MWC.

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Sandra Abigail Maitland

6. 1. 2020, 21:16

Xperia 5 nemá jack, proč by ho tedy měl dostat nástupce? Jinak teda nechápu to zvětšování, já vzala pětku proto, že je menší než jednička, jinak jsem právě chtěla jedničku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat