Facebook si pohrává se vzhledem aplikace, jedna sekce je barevnější

Facebook si pohrává se vzhledem aplikace, jedna sekce je barevnější
2019-11-08T18:00:34+02:00
• 8. 11. 2019
1

Facebook změnil vzhled svých aplikací pro mobilní telefony. Mnohým se nelíbí, že je vše nyní v bílém provedení, ale je nám známo, že je to mezikrok k nasazení tmavého vzhledu. Ten se ostatně testuje pro webovou verzi pro počítače. Zatím nemáme jakékoliv náznaky, kdy by se mohla objevit tmavá verze aplikace, ale nyní se ukazuje, že si společnost pohrává se vzhledem nastavení.

Facebook představuje nové logo

Barevnější Facebook?

Očekávali jsme, že se v dohledné době dočkáme první tmavé verze aplikace v rámci beta testování, ale zatím si musíme počkat. Místo toho se objevuje nová podoba sekce nastavení, přičemž se ukazuje i nová navigační spodní lišta. Na ní vás může zaujmout, že liště dominuje prostřední modré tlačítko s písmenem F. Vlevo je tlačítko, přes které se dostanete do hlavní obrazovku s příspěvky, na druhé straně je možnost přístupu do notifikací.

Co nejde přehlédnout, je gradientní pozadí v rámci nastavení. To je značně barevné a tak nějak neodpovídá současnému trendu u aplikací. Samotné volby jsou umístěny v bílých obdélnících, ale ikony jsou stejné jako v aktuální verzi.

Tato nová verze se objevila zatím jen u několika uživatelů s verzí aplikace 246.0.0.49.121. Facebook se zatím nevyjádřil k této novince a dokonce ani nejde vynutit. Pravděpodobně se jedná o uzavřený test, nebo velmi omezený. Nemyslíme si, že by gradientní pozadí mělo zůstat. Co se týče spodní lišty s tlačítky, je možné, že se této novinky dočkáme. Minimálně si Facebook pohrává se změnou ovládání aplikace.

Nyní si budeme muset počkat, jak dopadne testování a která změna si najde cestu do stabilní verze. Snad se ale brzy dočkáme podpory tmavého vzhledu, po kterém uživatelé tak touží.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Zbožínek

9. 11. 2019, 8:03

Mobilní verzi v menu už mám barevnou.Objevila se před několika dny hned po aktualizaci fcb.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat