Facebook představuje nové logo

Facebook představuje nové logo
2019-11-05T07:45:43+02:00
• 5. 11. 2019

Grafika: FACEBOOK

V pondělí Microsoft představil nové logo pro webový internetový prohlížeč Edge, což je sice pro mnohé drobná změna, ale asi se najdou tací, co budou nějakou chvíli vysvětlovat svým blízkým, na co vlastně mají kliknout, pokud budou chtít jít na internet. Dá se tedy říci, že tato změna je významná. Dočkali jsme se ale ještě jednoho nového loga, tentokrát od společnosti Facebook. S největší pravděpodobností na tuto novinku mnozí zapomenou.

Facebook je nově FACEBOOK

Společnost Facebook trápí mnoho problémů, stačí zmínit sbírání dat uživatelů, nejrůznější úniky a podobně. I tak si ve firmě našli čas na změnu loga, aby bylo jasnější, že konkrétní aplikace je právě od společnosti Facebook. Změny si možná ani nevšimnete, ale firma má k této novince důvod, aspoň podle vlastních slov.

Kromě toho, že nové logo samotné společnosti je značně barevné, tak právě to, že jsou všechna písmena velká, je důležité. V oficiálním prohlášení je řečeno, že se tímto bude rozlišovat název společnosti od názvu aplikace. Pokud tedy bude uvedeno slovo Facebook, myslí se aplikace. Když se někde bude psát FACEBOOK, jedná se o název společnosti.

Kromě toho nové logo uvidíme v aplikacích, kde bude konkrétně uvedeno „from FACEBOOK“, tedy od že aplikace je od firmy FACEBOOK. Novinka se objeví v aplikacích Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal a Calibra.

Zdroje: newsroom.fb.com, techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat