Google Keep dostává tmavý režim, i na webu aktualizováno

Google Keep dostává tmavý režim, i na webu [aktualizováno]
2019-07-11T09:45:04+02:00
• 11. 7. 2019

Grafika: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 11. 7.

Po dvou měsících od uvedení tmavého režimu pro Android aplikaci Google Keep jsme se dočkali oznámení, že i webová verze dostane nový vzhled. Google sice oznámil novinku již 9. července na svém webu, ale zatím nemusí být tmavý vzhled webového Google Keep dostupný. Zřejmě dochází k postupnému zpřístupňování. Sami si ověřte, jestli se vám nabízí možnost zapnutí Dark Mode skrze nastavení (ozubené kolečko).

Aktualizováno 17. 5.

Před dvěma měsíci jsme zaznamenali první náznaky, že aplikace Google Keep nabídne tmavý režim. Bohužel změna byla teprve na začátku a netušili jsme, kdy bude k dispozici kompletní tmavý režim. Nyní to vypadá, že Google testuje změnu designu, ale novou podobu nelze vynutit, je totiž řízena přes servery Googlu. Pokud máte štěstí a najdete v nastavení aplikace přepínač, jste zapojení do testu. Pravděpodobně budete potřebovat Google Keep ve verzi 5.19.191.07 (APK ke stažení).

logo-app Google Keep Google Inc. Zdarma ANDROID

Původní článek 22. 3.

Google v minulém roce změnil design aplikace Google Keep, což se nakonec dotklo i webového rozhraní. Tehdy jsme se dočkali změny do bílé barvy, což se některým uživatelům nelíbilo a rovnou začali volat po tmavém vzhledu. Nyní je již více než jasné, že Google konkrétní aplikaci změní do bílého vzhledu a následně se po nějakém čase dočkáme tmavého vzhledu. Nyní se konečně můžeme těšit i u aplikace Google Keep.

Google Keep se přejmenovává na Keep Notes

Google Keep a dark mode

V tuto chvíli se aplikace teprve připravuje na další změnu designu a ještě neobsahuje možnost manuálního přepnutí. Naštěstí díky redaktorům webu 9to5google se podařilo objevit část kódu, která značí příchod změny. Konkrétně se v kódu nachází řetězec:

<string name=”settings_enable_dark_mode”>Enable Dark Mode</string>

Kromě toho se jim podařilo tuto část kódu aktivovat, což se projevilo na zobrazení přepínače. Po aktivování tmavého režimu se jen malá část aplikace přebarvila. V podstatě máme k dispozici jen střípky a je jasné, že vývojáři budou muset zapracovat na změně barev. Ukázku můžete vidět níže.

S největší pravděpodobností se dočkáme takové změny i u webové verze. Jak je vidět, Google se velmi snaží, aby stihl u všech svých aplikací připravit tmavý režim. Právě představení Androidu Q má být doprovázeno oznámením tmavého režimu napříč celým systémem.

Zdroje: 9to5google.com, androidauthority.com, androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

23. 5. 2019, 10:15

Tak dneska mi vyskočilo v Keepu okno představující tmavý režim a v menu přibyla možnost na jeho aktivování. V černé vypadá mnohem líp :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat