Google Keep Notes s novým designem už i na webu aktualizováno

Google Keep Notes s novým designem už i na webu [aktualizováno]
2018-10-24T15:55:46+02:00
• 24. 10. 2018

Zdroj: Google.com

3

Aktualizováno 24. 10.

Před týdnem jsme se dozvěděli, že další aplikace, která projde grafickou změnou, bude Keep Notes od Googlu. Nyní se ukazuje, že se podobná novinka chystá i u webové verze, což není překvapivé. V podstatě i zde dojde na prosazení bílé barvy, čehož si jde všimnout u horní lišty, který není celá žlutá ale bílá.

Původní verze vs. nová

V tuto chvíli nevíme, kdy se začne s rozšiřováním nové verze. V našem případě máme stále původní vzhled. Pakliže získáte nový design, dejte nám vědět do komentářů.

Původní článek 18. 10.

Není to tak dávno, co byl představen nový název pro aplikaci a službu Google Keep. Musíme si tedy zvyknout na označení Keep Notes, byť český název je poněkud delší a zřejmě ještě nepřejmenovaný – Poznámky a seznamy Google Keep. Nyní se ukazuje, že aplikace pro Android projde grafickou změnou, jako to udělal Google u jiných svých produktů.

Keep Notes v novém

Není to první aplikace, která se mění ve jménu Material Design 2.0. Jak jsme mohli očekávat, i zde došlo na redukci dominantní žluté barvy. Už i samotná úvodní obrazovka je v podstatě bílá. Zmizel jakýkoliv náznak další barvy, pakliže nepočítáme šedou pro jednotlivé prvky.

Keep v5.0.391 vs. Keep v5.0.411

Dominantním horním prvkem je nově vyhledávání, které se neskrývá pod ikonou lupy. Dále jednoznačně vidíte, který uživatelský účet aktuálně používáte. Kromě změny ikonek, není zde nějaká další markantní změna.

Keep v5.0.391 vs. Keep v5.0.411

I samotné menu prošlo trochu větší změnou. Již zde není k dispozici uživatelský účet s možností přepnutí, a také chybí obrázek v horní části. I zde jde vidět, že ikonky mají novou podobu a v podstatě se jedná o obrysy, respektive chybí výplň.

Nová verze poznámek od Googlu se asi nebude líbit příznivcům tmavších barev. Můžeme jen doufat, že Google plánuje i speciální tmavý režim, který by tak moc neoslňoval v noci jako nová bělejší podoba Keep Notes.

logo-app Google Keep Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Keep Developer Zdarma iOS

Pokud nemáte aktualizaci k dispozici v Obchodě Play, můžete si stáhnout novou verzi v podobě APK balíčku (instalujete na vlastní riziko).

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdravím, celkem používám Notes hodně. Já si budu muset zvyknout, že už není barevné pozadí a díky tomu poznámky trochu splývají.Možná se bude moci nastavit. Ale mám ráda zaoblené rohy :) takže win – win MM

Michael ŠOUREK

25. 10. 2018, 18:46

To je tak krásné, že jsem rád, že jsem přešel na OneNote. Těsně po mém odchodu to Google dokonale zohavil.

Karel Čapka

VIP 25. 10. 2018, 11:23

U mě stále nic. :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat