Google Kontakty získávají gesto na přepínání účtů aktualizováno

Google Kontakty získávají gesto na přepínání účtů [aktualizováno]
2019-08-27T16:10:57+02:00
• 27. 8. 2019
2

Aktualizováno 27. 8.

Po nějaké době aplikace Google Kontakty dostala aktualizaci, která přináší jedno gesto. Konkrétně jsme se dočkali možnosti přepnutí uživatelského účtu pouhým přejetím prstu po avataru v horním pravém rohu. Nedávno jsme se takové možnosti dočkali u aplikací Google Mapy a Google Disk.

logo-app Kontakty Google Inc. Zdarma ANDROID

Aktualizováno 18. 4.

V listopadu minulého roku dostala aplikace Google Kontakty tmavý vzhled. Bohužel nastavení bylo dost striktní a aplikace se zbarvovala podle nastavení systému. V nejnovější verzi 3.5.7 (APK ke stažení) jsme se dočkali nového způsobu nastavení. Kromě toho, že došlo k přesunutí z menu do nastavení, nyní se nabízí tři možnosti – světlé, tmavé a systémové nastavení. Nyní si tedy můžete rovnou vybrat, co vám nejvíce vyhovuje u této aplikace.

Původní článek 13. 11.

V srpnu jsme se dočkali nového vzhledu aplikace Google Kontakty. V podstatě došlo na přípravu dalších novinek, které se začínají pomalinku objevovat. Skoro by se dalo říci, že přechod na Material Design 2.0 je předzvěstí pro nasazení tmavého režimu, který nyní Google tak moc prosazuje.

Kontakty v tmavém

Aktuálně se začíná šířit verze 3.2 aplikace Kontakty, která obsahuje v hlavním menu na levé straně možnost přepnutí do tmavého režimu. Jedná se spíše o poloautomatickou funkci. Pakliže jste neupravovali nastavení smartphonu a máte nastaveno, že systém sám rozhodne na základě hlavní tapety, jaká bude brva systému, aplikace vám umožní změnit svůj vzhled.

U redakčního zařízení Pixel 3 XL ale máme nastavený jen tmavý režim a podle toho se také nastavila aplikace Google Kontakty. Je tedy vidět, že se Google snaží o jednu poměrně zajímavou a užitečnou funkci. Změnit aplikace do tmavého vzhledu pomocí hlavního nastavení systému. Bohužel jsme tak ale přišli o manuální změnu.

Bohužel se nám nepodařilo normální cestou vynutit světlý režim. Zřejmě funkce není zcela doladěná a ještě to bude chtít pár úprav. Nyní můžeme jen odhadovat, kterou další aplikaci Google převleče do tmavého. Logicky by se dalo říci, že je na čase tak učinit u aplikace Telefon. Co dál bude následovat, nevíme.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel VARGA

13. 11. 2018, 7:35

novy design ma uz asi 2 mesiace

Přemysl Vaculík

VIP 13. 11. 2018, 8:38

Ano, uvádím to v první větě. Zde ale jde o tmavý vzhled.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat