Samsung si chce patentovat všechny výřezy

Samsung si chce patentovat všechny výřezy
2018-12-20T15:44:52+02:00
• 20. 12. 2018

Samsung měl nedávno tiskovou konferenci, kde představil svou největší novinku v podobě ohebného displeje pro ohebné smartphony. Kromě toho ukázal, jaké další typy displejů připravuje. V tomto případě nejde jen o ukázky, prvního mobilu s výřezem bychom se měli dočkat v rámci série Galaxy M. Nedávno si ale tato společnost nechala patentovat další různé varianty výřezů, ale jak se ukazuje, Samsung ještě neřekl poslední slovo.

Patent na všechny výřezy?

Nyní se objevila patentová přihláška Samsungu, která odhaluje další typy výřezů. Není jasné, jestli má výrobce v plánu vyrobit smartphone s každým možným nakousnutím zobrazovacího panelu, nebo si jen chce zamluvit jakékoliv varianty. V tomto případě ale nečekejte dramatické rozdíly mezi jednotlivými typy, v podstatě jde o milimetry.

Při letmém pohledu na obrázek výše si možná ani nevšimnete rozdílů mezi jednotlivými aplikacemi výřezu do displeje. Až druhý obrázek dává lepší přehled, s čím si vlastně společnost pohrává. Jak je vidět, jde zde o milimetry a jednotlivé smartphony by se moc nelišily.

Dalo by se říci, že výřezů se ještě zcela nezbavíme, byť zde máme nejrůznější alternativní řešení. Poslední se objevil u společnosti Vivo. Není tajemstvím, že si Samsung pohrává s technologiemi, kde již nebude potřeba výřezu a vše bude schováno pod displejem. Na to si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat