Samsung si pohrává s designem – zakřivení, notch, díra

Samsung si pohrává s designem – zakřivení, notch, díra
2018-11-17T14:00:54+02:00
• 17. 11. 2018
2

V rámci nedávné akce společnosti Samsung došlo na představení nového ohebného displeje pro budoucí zařízení. Kromě toho ukázal, jaké typy displejů se mohou objevit na trhu, přičemž se zaměřil na výřezy v displejích. Nedávní patentová přihláška ale ukazuje více.

Zakřivení, notch, díra? Vše je ve hře

Díky patentům a patentovým přihláškám se mnohdy dozvíme, co si konkrétní výrobce nachystá pro zákazníky. Minimálně se ukazuje, s čím si daná společnost pohrává. Díky nedávné patentové přihlášce se nám naskytuje pohled na možné designové postupy v případě společnosti Samsung.

Jak již v názvu zaznělo, Samsung se nebrání ve využívání zakřivení, výřezů v displejích nebo dokonce děr pro senzory a foťáky. V podstatě Samsung popisuje, jak mohou takové displeje vypadat. Samotné grafické návrhy ale neukazují design mobilů.

Jak je vidět, u výřezů si pohrává s nejrůznějšími tvary a samotným umístěním. Druhá sada ukazuje možnosti implementace děr pro senzory a foťáky. Na poslední sadě se na druhou stranu ukazuje, že by smartphone mohl mít zakřivený displej na horní a spodní straně, což je celkem změna, když prozatím Samsung používal jen zakřivení po stranách.

Sice patentová přihláška negarantuje, že by se takové zařízení mělo objevit v dohledné době, ale na druhou stranu, nic tomu nebrání.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Victor Paris

21. 12. 2018, 10:57

Rofl. Hamty Hamty ať mám víc než tamty. Hezký si záběru všechny zakřivení než mi to někdo vyfoukne. Aneb když ne já tak nikdo. Stačí že Huawei udělal lepší telefon než mám já a Apple rejžuje strašný marže za ty průměrný mašiny :D

jestli se mi u Samsungu něco líbí, tak že nedělají výřezy, ale hezky symetrický přístroje. snad se nenechají zlákat designovým failem, pardon, notchem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat