Samsung možná integruje kameru, sluchátko a senzory do displeje

Samsung možná integruje kameru, sluchátko a senzory do displeje
2018-01-18T16:32:46+02:00
• 18. 1. 2018

Za poslední dva roky můžete sledovat trend minimalizace rámečků kolem displeje. Představa je jednoduchá – maximálně využít přední stranu smartphonu jen pro displej. Bohužel tato evoluce přináší i úskalí a výrobci musí hledat alternativní řešení pro umístění kamery, sluchátka, čtečky otisků prstů a senzorů.

Společnosti jako Essential a Apple se rozhodly pro kompromis. Vytvořily do displeje výřez, kam umístily vše nezbytně potřebné. Samsung si ale pohrává s myšlenkou, že nebude vytvářet jeden výřez do displeje, ale rovnou vytvoří místa pro jednotlivé komponenty.

Ve výsledku by to vypadalo, že jsou v displeji díry, ale ve skutečnosti by se v nich nacházely jednotlivé součástky. Na jednu stranu by tak Samsung nenásledoval aktuální trend některých společností, ale na druhou by byl displej mírně nekonzistentní, byť přes celou plochu.

Je evidentní, že patent vznikl v době, kdy ve spodní části pod displejem u top modelové řady se nacházelo domácí tlačítko se čtečkou otisků prstů. To již není aktuální a pravděpodobně by nebyl displej ve spodní části narušen otvorem. Horní část by jich mohla mít několik. Pokud by Samsung integroval reproduktor do hrany displeje, zmizel by další otvor.

V tomto případě se ale jedná pouze o patent, který ještě nesvědčí o tom, že by se Samsung pustil do přímé výroby. V podstatě naznačuje, s jakou myšlenkou si tento výrobce pohrává.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat