Samsung „ukázal“ ohebný smartphone

Samsung „ukázal“ ohebný smartphone
2018-11-07T20:32:33+02:00
• 7. 11. 2018
9

Dnes jihokorejská společnost odstartovala Samsung Developer Conference 2018, kde prezentuje zpravidla technologické novinky. Nejedná se o běžnou akci, kde by se tato firma pochlubila novým smartphonem nebo tabletem. Na druhou stranu ukazuje novinky, kterých se dočkáme v dohledné budoucnosti. Tentokrát Samsung ukázal, co máme čekat a jak bude vypadat ohebný smartphone. Je nutné vzít v potaz, že se nejedná o první ukázku. Poprvé se Samsung pochlubil již v roce 2013 konceptem Samsung Youm, ale nikdy jsme se nedočkali uvedení do prodeje nebo výroby, byť v podobě prototypu. Místo toho došlo na rozmach flexibilního displeje, což byl první krok k ohebnému smartphonu.

Google: Android oficiálně podporuje ohebná zařízení

Ohebný smartphone? Nebo Tablet?

Pokud očekáváte finální smartphone, zklameme vás. Samsung se v podstatě pochlubil displejem, který se jmenuje Infinity Flex Display. Na samotné keynote došlo k ukázání, jak takový displej bude fungovat. Samotné zařízení nebylo nijak popisováno, ani netušíme, jaký hardware je obsažen.

Samsung se pochlubil, že v základu se bude jednat o smartphone, který půjde rozložit. Následně získáte druhý displej, který je větší. Ve výsledku se tedy bude jednat o mobilní telefon se dvěma displeji.

Protože Infinity Flex Display představuje platformu příští generace, Samsung zve vývojáře, aby se této cesty účastnili od samého počátku. Díky spolupráci s komunitou vývojářů Googlu a Androidu maximalizuje Samsung potenciál této nové formy, aby vytvořil optimalizovaný uživatelský zážitek s ohebným displejem.

Samsung se spíše pochlubil samotnou technologií displeje, který je možné přehnout více jak sto tisíc krát. Technologie je tak daleko, že je připravena k masové výrobce, která začne během několika měsíců. To samozřejmě naznačuje, že finálního zařízení se dočkáme zřejmě v první polovině roku 2019.

Kromě toho došlo i na vytvoření nových softwarových prvků. Mezi nimi se třeba nabízí možnost spuštění až tří aplikací najednou a jejich zobrazení. Do celého projektu Samsung zapojuje vývojáře i partnery v podobě Googlu.

 

Zdroj: 

Příští rok se tedy dočkáme finálního zařízení, které bude pracovat podobně jako na obrázcích výše. Zřejmě se bude jednat o top model s vysokou cenou. Nejvíce nás bude zajímat, jak dlouho vydrží takové zařízení na jedno nabití a jestli ohebnost je to, co si zákazníci přejí.

Samsung Infinity Flex Display

  • Infinity Flex Display spolu s uživatelským rozhraním One UI tvoří základ pro nový druh mobilních zážitků. Poskytuje vývojářům nové médium, které posune hranice inovací, což jim dává možnost vytvářet taková řešení, která nejsou k dispozici na standardní obrazovce telefonu.
  • Toto revoluční řešení umožňuje uživatelům bezproblémově se pohybovat mezi větším a menším displejem. S funkcemi, jako je Multi-Active Window se třemi aplikacemi a bezproblémovou kontinuitou aplikací, můžete prohlížet, sledovat, připojovat a multitaskovat jako nikdy předtím.
  • Společně s našimi partnery a vývojáři přinášíme mobilní platformu nové generace. Proto společně s Google vyzýváme komunitu vývojářů systému Android, aby se k nám přidala a tuto platformu spolu s námi rozvíjela. 
  • Jak to celé může fungovat v praxi? Při složení budete mít přístup k vnějšímu displeji (Cover Display); při rozvinutí získáte přistup k hlavnímu displeji (Main Display), přičemž se budete nacházet na stejném místě v dané aplikaci, ale s větším a poněkud úchvatnějším pohledem. Řekněme, že váš přítel zašle link na webovou stránku restaurace. Stačí kliknout na webové stránky na vnějším displeji a zjistit umístění restaurace prostřednictvím Google mapy. Budete-li chtít zobrazit mapu na větší obrazovce, otevřete skládací displej a mapa se automaticky rozbalí tak, aby vyplnila větší hlavní displej.

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 11. 2018, 22:00

Zatím nic moc, protože vzhledem k tomu že na tom pracuji dlouho, ukázali velké prd, nevím říkal sem si že ukáží mnohem víc, vzhledem k FlexPai který má vše hotovo a brzy jde do prodeje je vidět že Samsung se bojí.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 11. 2018, 22:01

No Samsung ukázal, že dokončil první produkční technologii, lze ji nasadit bez velkých problémů. To je celkem pokrok. U FlexPai není pořádně jasné, co to je za technologii a co vlastně všechno zvládne.

Ján Valkovič

8. 11. 2018, 0:16

Videl som to video, kde bol FlexPai ukázaný v činnosti a mám celkom obavy o životnosť toho displeja. Nebol rovný ani pri predstavení, aký bude o pol roka? https://twitter.com/MikeElgan/status/1058669099163762690

Martin Jeřábek

VIP 7. 11. 2018, 20:56

A jen 100tisic to FlexPai umí 200tisic ohybu.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 11. 2018, 21:00

Tak oni to nespecifikovali nějak konkrétně, jen že to jako vydrží tolik a více. Přesnou hodnotu se dozvíme asi až s finálním mobilem/tabletem.

Martin Jeřábek

VIP 7. 11. 2018, 20:53

No nevím doufám že ten design bude lepší.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 11. 2018, 20:55

Nejde o design zařízení, ale o displej. Schválně měli zhasnuto. Finální podoba mobilu/tabletu bude jiná.

Roman Karlík

7. 11. 2018, 20:40

Tisíckrát? Aber das ist wenig… :-/

Přemysl Vaculík

VIP 7. 11. 2018, 20:43

Někam se nám zatoulalo slovíčko „sto“, ale už jsme ho našli a přilepili tam, kam patří.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat