Samsung připravuje Galaxy M2, první telefon s výřezem v displeji

Samsung připravuje Galaxy M2, první telefon s výřezem v displeji
2018-11-23T07:59:22+02:00
• 23. 11. 2018
2

Již od samotných počátků na mobilním trhu Samsung nabízí poměrně širokou nabídku smartphonů – od low-end po high-end třídu. Každá řada se určitým způsobem liší hlavně v ceně, díky čemuž si zákazník může vybrat přesně takový kousek, za který je ochoten zaplatit. 

Před rokem a kousek se na trhu ale rozmohl takový malý nešvar – výřez v displeji. Do jisté míry za tento trend může Apple, který tzv. Notch představil u svého iPhonu X. Takřka ihned po jeho představení se na trhu začaly objevovat telefony, které výřezem v displeji disponovaly, což není nic špatného. Samsung zatím odolával, ale zřejmě již brzy uvede vlastní mobilní telefon s nakousnutým displejem.

Galaxy M2 bude mít ojedinělou konstrukci

Pokud jsou informace skutečně pravdivé, máme se na co těšit. Samsung Galaxy M2 totiž bude nejen prvním telefonem značky Samsung, který bude vybaven výřezem v displeji, ale také půjde o ojedinělou řadu. 

Model Galaxy M2 by údajně měl nabídnout displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů a poměrem stran 19,5:9. To znamená, že bychom se měli dočkat Infinity displeje (Infinity-U nebo Infinity-V). Veškeré tyto informace se objevily v mobilní aplikaci AnTuTu Benchmark, kde je model označen jako SM-M205F. 

Údajná podoba

Mezi další hardwarové specifikace patří například vnitřní 32GB úložiště pro uložení soukromých dat. Srdcem celého přístroje bude pravděpodobně procesor Exynos 7885. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 3 GB.

Na zadní straně bychom pak měli najít duální fotoaparát s rozlišením 13 + 8 Mpx. Co nás však zklamalo, tak je údajná přítomnost staršího Android 8.1 Oreo. Osobně si troufám říci, že by si právě tento kousek nejnovější verzi zasloužil. Jak by se vám takový telefon líbil?

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Krocil

26. 11. 2018, 6:23

Jeřábek: článek plný spekulací, „prý „, „možná“ atp., ale Ty už víš, že to bude nic moc :D :D

Martin Jeřábek

VIP 23. 11. 2018, 9:47

Nic moc oproti konkurenci výkon bude zase nižší a cena samozřejmě výši, a strašně mi to připomíná Oppo vzhled.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat