Xiaomi zřejmě chystá s Mediatekem nový procesor

Xiaomi zřejmě chystá s Mediatekem nový procesor
2020-07-03T14:58:45+02:00
• 4. 7. 2020

Zdroj: Firstpost.com

Není to tak dávno, co se společnost Mediatek začala zaměřovat na prémiový trh s mobilními procesory. Mezi nejlepší modely patří série Dimensity s integrovaným modemem s podporou sítí páté generace. Kromě toho najdeme v portfóliu i herní procesory Helio G, které cíli na široké spektrum mobilů, od dražších až po velmi levné. Nyní se ale zřejmě chystá zcela nový procesor pro Xiaomi.

Speciálně pro Xiaomi?

Xiaomi není jen výrobce smartphonů. Ve svém portfóliu má mnoho nejrůznějších produktů, viz náš článek o inteligentním bytě v podání Xiaomi. Firma se ale pokoušela i o vlastní procesory, byť se spíš jednalo návrh a design, o výrobu se postarala jiná společnost. Tento projekt ale nevyšel a Xiaomi vzdalo boj o vlastní procesor. Nyní se ale zřejmě objevuje nová spolupráce, jejíž cílem by mohl být procesor.

Spekuluje se, že Xiaomi spolupracuje se společností Mediatek. V tomto případě by měl vzniknout procesor speciální na zakázku pro Xiaomi, dle požadavků. Údajně by se mělo jednat o upravenou variantu některého modelu ze série Dimensity.

Nokia

Zdroj: Gizmochina

Jednalo by se o celkem logický krok. Navíc Mediatek v poslední době spolupracuje s Xiaomi poměrně těsně. Jak upozorňuje web Gizmochina, tak Xiaomi představilo několik modelů, kde se objevily prvně procesory Helio G90, Helio G35, Helio G25, Dimensity 820 a v dohledné době se dočkáme mobilu s Dimensity 1000+.

Samotná spolupráce kolem nového procesoru má být velmi intenzivní a není jasné, kdy by mohlo dojít na představení. Otázkou je, jestli se novinka bude prezentovat jako procesor od Mediateku nebo od Xiaomi.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat