Xiaomi ukončuje projekt vlastního procesoru

Xiaomi ukončuje projekt vlastního procesoru
2020-03-23T09:34:43+02:00
• 23. 3. 2020

Zdroj: Xiaomi

1

Pokud se dnes podíváte na trh se smartphony, najdete několik výrobců procesorů. Mezi ty přední patří Qualcomm, Mediatek i Samsung. Pak jsou zde menší hráči jako Unisoc. V roce 2017 ale do této kategorie zamířila i společnost Xiaomi, která představila svůj vlastní procesor Surge S1. Zřejmě se ale jednalo o první a poslední pokus.

Xiaomi přesměrovává své zaměření

Už v době představení Surge S1 se nejednalo o nějak výkonný a moderní čip. Konkurence dokázala nabídnou lépe vybavené procesory, tudíž jsme očekávali, že druhá generace nabídne značné vylepšení. Surge S2 měl být představen v roce 2018, ale nestalo se tak. Nyní se objevují informace, že tým stojící za procesory Xiaomi se začíná soustřeďovat na jiné produkty.

Zdroj: Xiaomi

Dle dostupných informací se Xiaomi nyní zaměřuje na vytváření vlastních čipů z oblasti Bluetooth a RF. Také se objevují projekty na umělou inteligenci v rámci internetu věcí. Zřejmě Xiaomi dává více prostoru pro vlastní proprietární řešení v případě příslušenství a nejrůznějších chytrých doplňků.

Pokud by Xiaomi chtělo na tomto trhu uspět s vlastním procesorem, muselo by se do všeho napumpovat neuvěřitelné množství prostředků. Ostatně konkurence v podobě Qualcommu a Mediateku je skutečně silná. Sice Xiaomi zde neuspělo, možná se ale dočkáme jiného hráče v podobě společnosti Oppo. Ta pracuje na vlastním řešení, ale jestli se bude jednat o procesor, není zatím příliš jasné.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Možná už se konečně začali soustředit na trestuhodně opožděné a opakovaně zpackané vydání androidu 10 pro Mi A2 lite a Mi A3.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat