Seznam.cz nahradí Google na telefonech Huawei

Seznam.cz nahradí Google na telefonech Huawei
2020-07-13T09:32:19+02:00
• 13. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

6

Situace kolem společnosti Huawei je stále nepříznivá a firma se musí velmi snažit, aby dokázala nějakým způsobem nahradit dřívější spolupráci s Googlem. Investuje nemalé prostředky do HMS, což je náhrada za Google Play služby. Také se snaží nalákat vývojáře, aby umisťovali své výtvory do AppGallery, alternativu Obchodu Play. Hlavně musí řešit absenci populárních služeb, které již nejsou běžně dostupné na Huawei mobilech. I z těchto důvodů Huawei podepsal smlouvu o spolupráci s českou společností Seznam.cz.

Huawei vyhlašuje soutěž pro vývojáře

Seznam.cz a Huawei

Na světě neexistuje globální konkurent pro Google, takže Huawei nemůže jednoduše jít za jednou společností a nahradit například vyhledávání u všech mobilů jednou službou. Vše musí řešit s lokálními konkurenty Googlu a menšími hráči. V Česku se stane částečnou náhradou právě Seznam.cz, který takto využívá příležitosti získat lepší postavení.

První takovou ukázku najdeme u mobilních telefonů Huawei P40, Huawei P40 Pro (recenze) a Huawei P40 Lite, kde bude Seznam.cz nastaven jako hlavní vyhledávač. Kromě toho budou součástí i další aplikace jako Mapy.cz, Novinky.cz, Seznam.cz a další. V současnosti má česká společnost v Obchodu Play celkem 17 aplikací, ale neočekáváme, že všechny budou v mobilech předinstalovány.

huwei logo

Zdroj: Huawei

Vyhledávání od Seznamu je celkem pochopitelné, do jist míry i Email.cz nebo Mapy.cz, ale další se již dají považovat za bloatware a je jen otázkou, jestli uživatelé uvítají tolik předinstalovaných aplikací. Není známo, jestli je půjde případně odinstalovat, nebo je budou muset uživatelé jen deaktivovat.

Mohl by Seznam.cz konkurovat Googlu na mobilech?

Tato nová strategie se bude následně aplikovat na všechny další mobily od Huawei, které zamíří do Česka. Díky tomu bude moci výrobce lépe lákat české zájemce o tyto mobily. Absence Google služeb je značný problém a Seznam.cz ho může do jisté míry kompenzovat.

Zdá se, že se Huawei daří v této oblasti nahradit Google, jen ještě chybí další klíčové aplikace. Příkladem jsou sociální sítě a také streamovací služby. Nemluvě o absenci Youtube, na který mohou uživatelé přistupovat jen přes webové rozhraní.

Zdroj: lupa.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Zýbalst

13. 7. 2020, 17:16

Myslím si že mapy má seznam dobře zpracované, vyhledávání je někdy lepší než na velkém G. Je otázkou času kdy se objeví další aplikace, strejmovaci služby, popřípadě, sociální služby, či úložiště fotek. Huawei peníze má a Seznam je schopná firma, která tuto možnost využije. Držím palce, měli by ostatní, je to přece naše fy.

Přemysl Vaculík

VIP 13. 7. 2020, 17:17

Tak v AppGallery se neobjeví nic, co má základ v USA, nebo je závislé na USA.

Musím jen souhlasit, vůbec si tím nepomohou, naopak, jejich už tak nízké renomé klesne ještě o pět řádů níž.

Roman Praslička

13. 7. 2020, 13:08

Dost smutný, jejich vyhledávání je úplně k ničemu.

V tomto tedy nevidím absolutně žádnou přidanou hodnotu. Seznam není náhrada, tedy krom map a průměrného vyhledávání. V podstatě bude chybět vše podstatné z „GOO-ekosystému“. Tohle si opravdu koupí jen moje švagrová a jí podobní, kteří ani po 6 letech netuší, že je třeba nějaký obchod s aplikacemi….

Žumpa.cz +Huawei =♥️. To nemá Huawei už dost problémů?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat