Facebook chystá novinku a vylepšuje web

Facebook chystá novinku a vylepšuje web
2019-11-10T16:30:04+02:00
• 10. 11. 2019

Facebook se připravuje na nasazení nového webové rozhraní, o čemž jsme vás jako první informovali nedávno. Zatím si musíme počkat na tmavý vzhled u aplikací pro smartphony, ale objevují se nějaké designové změny v rámci testování. Kromě toho připravuje biometrické ověření identity, ale zatím není jasné, k čemu vlastně bude sloužit. Nyní se objevují nejen náznaky nových funkcí.

Facebook představuje nové logo

Facebook, Messenger, novinky

Facebook připravuje poměrně zajímavou funkci pro svou komunikační platformu Messenger. Ta umožňuje konferenční hovory, ale zpravidla jste se museli první propojit s konkrétními osobami, případně je dopředu kontaktovat. Nyní si chystá novinku v podobě speciálního odkazu.

Ten si bude moci uživatel vygenerovat a nasdílet jej jakoukoliv cestou. Jedná se vlastně o pozvánku do konferenčního hovoru. Uživatel, který se chce připojit následně jen vyplní jméno, přičemž není nutné se přihlašovat přímo do svého uživatelského účtu na Facebooku.

Drobné změny pod kapotou a jedna chyba

Jane Manchun Wong (@wongmjane) objevila, že webová verze Facebooku prochází poměrně zásadními změnami, kterých si na první pohled nemusí uživatel všimnout. Došlo na úpravu kaskádových stylů (CSS), které nově obsahují přes 15 tisíc pravidel. Oproti původní verzi došlo k zredukování velikosti CSS na pouhých 18 % původní velikosti. Díky tomu se bude web načítat o něco rychleji.

Kromě toho se Jane podařilo objevit chybu v systému vyhodnocování obrázků, jestli je obsah závadný či nikoliv. Jakmile obrázek obsahuje jednu horizontální čáru, která je následovaná dvěma vertikálními, tak systém vyhodnotí obrázek jako závadný. To vyústí v hlášku, že se jedná o citlivý obsah. Uživatel tak musí kliknout, že jej chce vidět.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat