Aplikace Google Datally oficiálně skončila aktualizováno

Aplikace Google Datally oficiálně skončila [aktualizováno]
2019-10-18T07:15:29+02:00
• 18. 10. 2019
1

Aktualizováno 18. 10.

Aplikace Datally již není k dispozici v Obchodě Play, ale to ještě nemuselo nutně znamenat, že došlo k ukončení projektu. Občas se totiž stane, že aplikace je nedostupná ke stažení, než dojde k vyřešení problému. To ale není tento případ. Stránky podpory jednoduše konstatují, že aplikace již není k dispozici. Google neposkytl jakékoliv vyjádření, ani zahraničním redakcím. Zřejmě se v Googlu rozhodlo o ukončení na základě malé úspěšnosti projektu.

Původní článek 17. 10.

Před dvěma lety jsme se dočkali nové aplikace od Googlu pro úsporu mobilních dat. Ještě téhož roku došlo na uvolnění na globální trh a změnu názvu na Datally. Výhodou aplikace bylo nastavení limitu a omezování jednotlivých aplikací. V podstatě se jednalo o správce využívání mobilní dat.

Google Datally

V roce 2018 aplikace dostala dvě funkce navíc – Emergency Bank a Režimu Spánku. Kromě toho došlo na další ladění, ale letos ještě nedošlo na nějakou významnou aktualizaci. Očekávali bychom třeba podporu tmavého režimu. Místo toho aplikace Datally zmizela z Obchodu Play.

Google Datally

Google zatím neposkytl jakékoliv vyjádření. Pokud jste si aplikace někdy nainstalovali, ještě uvidíte záznam v Obchodě Play, ale pro ostatní uživatele není k nalezení. Nabízí se zde několik možností, co se děje se samotnou aplikace. V první řadě je zde možnost, že Google pozastavil její šíření. Po vydání aktualizace nebo vyřešení komplikací se znovu objeví v Obchodě Play.

Druhá možnost je, že Google jednoduše aplikaci zrušil, přičemž stávající uživatelé asi už nemusí očekávat nové aktualizace. Za dva roky má Datally na svém kontě 10 milionů instalací, ale to ještě nic neříká o počtu aktivních uživatelů. Z pohledu Googlu se může jednat o neúspěšný projekt. Ostatně poslední aktualizace byla vydána 29. října 2018. Možná se tedy Datally přidá k sérii projektů, které končí na pomyslném pohřebišti.

Google končí s virtuální realitou na smartphonech

Zdroje: androidpolice.com, thenextweb.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Aplikaci používám dlouho,že nebude dostupná v play mi nevadí poradím si,jen aby jo Google časem na dalku nezablokoval

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat