Google Datally se dočkalo funkce Emergency Bank a Režimu Spánku

Google Datally se dočkalo funkce Emergency Bank a Režimu Spánku
2018-08-25T09:44:20+02:00
• 25. 8. 2018

Žijeme ve 21. století a mobilní data od našich operátorů jsou stále limitovaná. Pokud během zúčtovacího období „vyplácáme“ náš FUP limit, operátor zpravidla naše data vypne, popřípadě omezí. 

Někteří uživatelé mají problém se sledováním svého FUP limitu, často se jim totiž stává, že neví, kolik mobilních dat mají ještě k dispozici. To je samozřejmě velký problém, protože není nic horšího, než když máte vlajkovou loď za desetitisíce korun bez internetu. Tohoto problému si naštěstí všimla společnost Google, která se rozhodla zakročit svou novou aplikací. 

Google Datally se dočkalo dvou nových funkcí

Google svou novou mobilní aplikaci pro operační systém Android pojmenoval symbolicky Datally. Nejde o nic jiného, než o vašeho mobilního asistenta, který má za úkol vám pomoci při správě a šetření dat. Aplikace se však nedávno dočkala zcela nové aktualizace, jenž přinesla funkce Emergency Bank a Režim Spánku. 

Pomocí funkce Emergency Bank budete moci zadat přesné množství dat, které si chcete nechat pro případ nouze. Jakmile zbytek FUP limitu vyčerpáte, Datally automaticky zabrání ostatním aplikacím používat data. Pomocí nové funkce si pak budete moci zvolit způsob, jakým data pro případ nouze využijete. 

Google přidal dokonce také nový Režim Spánku, který dělá jediné – zakazuje všem aplikacím používat data v průběhu vašeho spánku. Zatímco mnoho z nás má doma telefon připojený na Wi-Fi, při cestování je situace zcela odlišná a aplikace na pozadí mohou spotřebovávat data. A to i přesto, že telefon nevyužíváte. Režim Spánku vám tak umožňuje naplánovat si určité časové období, kdy chcete, aby byla data zakázána. Aplikaci si pochopitelně můžete stáhnout na odkazu níže. 

logo-app Datally: mobile data-saving & WiFi app by Google Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat