Xiaomi začíná testovat MIUI 10 (Android Q), a rovnou došlo k úniku

Xiaomi začíná testovat MIUI 10 (Android Q), a rovnou došlo k úniku
2019-07-12T18:00:08+02:00
• 12. 7. 2019

Xiaomi zařízlo většinu beta programů svého systému MIUI založeném na Androidu. V tuto chvíli se očekává verze MIUI 11, přičemž se ví o některých funkcí, které se objeví v novince. Mezitím Google pokračuje na dokončování Androidu Q, který bude znám jako Android 10. Většinou bylo obvyklé, že výrobci začali pracovat na svých úpravách až po vydání finální verze, ale nyní již nečekají. Xiaomi začalo testovat MIUI 10 založeném na nedokončené verzi Androidu Q.

MIUI 10 založeném na Androidu Q

Xiaomi sice omezilo dostupnost beta programů, ale před nedávném došlo k náboru beta testerů s mobilním telefonem Xiaomi Mi 9 za účelem testování Androidu Q. V tuto chvíli začali dostávat vybraní uživatelé testovací verzi MIUI 10 s Androidem Q. Jestli hledáte způsob, jak se zapojit, máme pro vás smutnou zprávu. Novinka je dostupná jen pro uživatele z Číny, ale i tak je dobré slyšet, že vývoj byl zahájen.

Na druhou stranu se již na internet dostala tato verze systému, přičemž je skutečně určena jen pro Xiaomi Mi 9. Rozhodně nedoporučujeme ji instalovat na globální verzi smartphonu. Jednak se jedná o čínskou verzi, a také nedisponuje Google službami a aplikacemi. Některé nové funkce budou dostupné až u MIUI 11 – například extra šetrný mód úspory energie.

Mnoho významných novinek není v této verzi, ale například se zde najde kompletní podpora tmavého vzhledu, měření doby zapnutého displeje a další novinky v rámci Androidu 10, o kterých vás pravidelně informujeme. Mnohé může potěšit existence upraveného launcheru se seznamem aplikací.

Jedná se o první beta verzi a mnoho funkcí ještě nefunguje, jak by mělo. Dokonce se objevují častější chyby než u čistého Androidu Q. Otázkou je, jestli Xiaomi zachová všechny novinky. Je docela možné, že Xiaomi stihne uvolnit MIUI postavené na Androidu Q ještě letos, aspoň pro několik modelů.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat