Vyrobené iPhony v Indii dodává Apple do evropských zemí

Vyrobené iPhony v Indii dodává Apple do evropských zemí
2019-07-12T16:42:53+02:00
• 13. 7. 2019

Již nějaký ten pátek nepatří Čína k jediné zemi, ve které by Apple vyráběl své mobilní telefony. Některé modely totiž vyrábí také na území Indie, a to z důvodu dovozní daně, které by se měla společnost vyhnout. Navíc je tato továrna využívána pro uspokojení poptávky v ostatních regionech. A právě v rámci indické továrny se nyní dějí zajímavé věci.

Apple chce snížit svou závislost na Číně

Podle posledních informací se zdá, že Apple začíná dodávat iPhony vyrobené v Indii i na evropské trhy. Indickou divizi Wistron společnost získala v roce 2016 a za tu dobu zde bylo vyrobeno nespočet kusů telefonů. Nyní se ale Wistron stává první smluvním výrobcem Applu, který exportuje iPhony přímo z továrny. 

Indické zdroje uvádí, že Apple z této továrny posílá modely iPhone 6 a iPhone 7 na evropský trh. Nutno ale podotknout, že ve velmi omezeném a nízkém počtu – méně než 100 000 kusů za měsíc. Na druhou stranu vývoz na evropské trhy začal již před několika měsíci. 

Na internetu mimo jiné kolují spekulace o tom, že Apple plánuje přesunout více produkce právě do Indie, neboť chce snížit svou závislost na továrnách v Číně kvůli probíhajícímu obchodu mezi USA a Čínou. Uvádí se dokonce, že by Apple mohl své top modely začít vyrábět lokálně ve spolupráci s Foxconnem. Značný počet vyrobených kusů by byl rovněž vyvezen na jiné trhy. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat