To nej z uplynulého týdne #29 – Cortana, Android M a iPod touch

To nej z uplynulého týdne #29 – Cortana, Android M a iPod touch
2015-07-19T16:44:32+02:00
• 19. 7. 2015

LG uvedlo G4s

Na český trh se dostává varianta již představeného modelu G4 Beat, která se jmenuje LG G4s. Zásadní rozdíl mezi těmito modely je v oblasti procesoru. Verze G4s disponuje Snapdragonem 610 se čtyřmi jádry. Na českém trhu bude koncem července za doporučenou maloobchodní cenu 9 999 korun.

beat2

Apple shrábl 92 procent zisku ze všech mobilních telefonů

Společnosti Apple se nadále daří a prodeje jsou stále velmi dobré. Díky tomu se nyní dozvídáme zajímavou statistiku. Tou je fakt, že právě tato firma z Cupertina získala v posledním čtvrtletím 92 procent zisku v celém mobilním odvětví. Další v pořadí je pak společnost Samsung, která shrábla také zajímavý podíl. Ostatní výrobci na tom ale tak dobře již nejsou.

iphone-6s-shoplemonde-02

Samsung Galaxy A8

Samsung představil smartphone Galaxy A8, který bude lákat nejen na svou tloušťku. Ta se konkrétně zastavila na hodnotě 5,9 milimetru v nejtenčím bodě mobilu. Další rozměry jsou 158 x 77 milimetrů při váze 151 gramů. Nejedná se zrovna o nejmenší zařízení, co se týče velikosti displeje. Díky parametru 5,7 palce (Full HD, Super AMOLED) zapadne do kategorie phabletů. Zbylé specifikace nevypadají vůbec špatně.

Samsung-Galaxy-A8-2

Youradio představilo Premium verzi

V 67. dílu seriálu Dotekománie doporučuje jsme vám představili službu a aplikace Youradio. Hlavní výhoda spočívá v přehrávání skladeb podle vaší aktuální nálady, kterou si nastavíte. Do této chvíle byla služba zdarma, přičemž jste museli počítat s reklamami. Nyní se ale Youradio rozšiřuje o placenou verzi Premium.

youradio

Google Nearby

Před rokem jsme poprvé slyšeli spekulace o nové službě Google Nearby. V podstatě se jedná o systém, pomocí kterého budete moci sdílet obsah mezi zařízeními ve vašem blízkém okolí. Zdá se vám tato služba povědomá? V podstatě by se dalo říci, že konkuruje funkci AirDrop od Applu. Avšak novinka také navazuje na nový standard Eddystone.

nexusae0_nearby_thumb2_thumb_thumb

Připojení k internetu „zdarma“ od UPC

V době, kdy byla aukce LTE frekvencí v ČR, se odhadovalo, že společnost UPC poskytující internetové připojení bude čtvrtým mobilním operátorem. To se nakonec nestalo. Dnešním dnem ale začíná firma konkurovat do určité míry velké trojce mobilních operátorů, jelikož spouští službu Wi-Free. V podstatě se jedná o způsob, jak využívat připojení k internetu i tam, kde nemáte k dispozici své pevné připojení skrze kabel.

wee-free5

iPod touch neumřel

Multimediální přehrávače jsou dnes spíše minoritním zbožím, jelikož všechny jejich funkce najdeme v jakémkoliv smartphonu. Takovým etalonem může být iPod touch, o kterém jsme si mohli myslet, že jeho dny jsou sečteny. Apple se ale rozhodl, že toto zařízení zcela nepohřbí. Právě dnes představil novou generaci, která byla v několika ohledech vylepšena.

ipod-touch-l-201507_GEO_EMEA

Android M Developer Preview 2

Google nedávno vydal druhou verzi Android M Developer Preview, která přinesla několik vychytávek navíc. Ty se týkaly hlavně možnosti vizuálních úprav. Bohužel již neobsahuje možnost změny vzhledu na tmavé téma, snad se jedná o dočasnou změnu a ve výsledku se vrátí. Web AndroidPolice objevil další změny, které obsahuje druhá verze.

Android M

HTC One M9+

Po třech měsících se dozvídáme, že model One M9+ od společnosti HTC míří na český trh. Vzhledem k výbavě se nedala předpokládat nízká cena, ale je částka 22 990 Kč adekvátní? Oficiální prodej začne již v srpnu.

M9+-3V

Messenger bez nutnosti Facebook účtu

Teprve minulý měsíc Facebook vypustil novinku týkající se komunikační služby Messenger, která byla omezena na několik zemí. Dnes dochází ke změně a už i v ČR nepotřebujete Facebook účet, abyste mohli používat aplikaci Messenger. Stačí vám k tomu jen telefonní číslo.

Facebook-Messenger

e-SIM

V současné době musíte používat SIM kartu svého operátora, a pokud chcete využít služeb jiného, musíte si pořídit další. Tato cesta je zatím velmi neefektivní a pro některé až zbytečná. Nicméně nyní se na světlo světa dostal projekt, jehož cílem je zavést elektronickou SIM kartu, díky níž můžete mezi operátory přepínat během lusknutí prstu.

sim-cards

Cortana pro Android

Microsoft dříve oznámil, že Cortana pro Android přijde do Obchodu Play někdy v červnu letošního roku a uživatelé zařízení s iOS si budou muset ještě delší chvilku počkat. Bohužel poté přišlo oznámení, že vydání se přesouvá na červenec, nicméně zatím není vidu ani slechu po možné oficiální aplikaci. Naštěstí se však na internet dostala beta verze, kterou mohou otestovat uživatelé s Androidem verze 4 a vyšší.

thumbnail-cortana

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #28 – Waze, Nubia My Prague a Android M Developer Preview 2

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat