To nej z uplynulého týdne #28 – Waze, Nubia My Prague a Android M Developer Preview 2

To nej z uplynulého týdne #28 – Waze, Nubia My Prague a Android M Developer Preview 2
2015-07-12T17:57:01+02:00
• 12. 7. 2015

Jablečná Taylor Swift + LG Watch Urbane

Minulý díl jsme věnovali novinkám od Googlu, tentokrát se podíváme na Apple. Budeme se bavit o operačním systému iOS ve verzi 9 a zaměříme se na novou hudební službu Apple Music. Mimo to se v tradičním testovacím okénku mrkneme na hodinky LG Watch Urbane. V tomto díle také poprvé natáčíme celkem na tři kamery.

Zjednodušte si práci na iOS

Přinášíme vám v novém videu pět zajímavých tipů týkajících se operačního systému iOS. Jsou to takové triky, o kterých jste možná ještě neslyšeli a mohou vám ulehčit práci při pohybu v systému.

Waze testuje v Izraeli program spolujízdy

Jsou to již dva roky, co se rozhodl Google vložit nemalé peníze do nákupu služby Waze. Ta se představila světu jako jedna z největších komunitních navigačních aplikací. Uživatelé zde mohou sdílet informace o dopravě a vy tak máte například přehled o tom, kterým úsekům se na cestě vyhnout. Samotný vývoj však rozhodně neustává. Nově je v Izraeli testován program spolujízdy.

google-waze

Pomalé odhalování OnePlus 2

Společnost OnePlus nechce čekat na konkrétní datum s představením všech informací kolem nadcházejícího smartphonu. Postupně uvolňuje detaily, kterých je již celkem dost.

oneplus-oppo-vp-smartphone

Nubia My Prague představena

Byl představen nový smartphone společnosti Nubia. Novinka se jmenuje po našem hlavním městě – Nubia My Prague. Zajímavostí je, že české velvyslanectví v Pekingu autorizovalo název Prague pro nový smartphone. CEO společnosti prozradil, že nápad na toto pojmenování vzešel od jeho čtyřleté dcery.

Android M Developer Preview 2 přináší vychytávky

Druhá verze Developer Preview pro Android M je venku a vývojáři od Googlu si pro nás tentokrát přichystali pěkné překvapení. To spočívá nejen v možnosti odebrání všech možných ikon ze stavového řádku. Avšak aktualizace přináší více změn.

Android M

Další generace Google Glass

Mnozí si jistě v minulých měsících mysleli, že Google práce na chytrých brýlích zastavil a my se tak tohoto zařízení již nikdy nedočkáme. Společnost však přesunula vývoj Google Glass z laboratoří Google X do vlastní divize. A na nové verzi se tvrdě pracuje. S novými informacemi přišel server 9to5google.

wearable-intelligence-2015-07-03-12-51-39

Třetí vývojářská beta iOS 9

Při představování nové verze systému iOS na vývojářské akci WWDC v červnu Apple sliboval uvolnění veřejné betaverze, což se také stalo. Nadcházející iOS 9 si nyní může vyzkoušet opravdu každý majitel iOS zařízení. V souvislosti s tím také společnost vydala třetí betaverzi právě této verze. Ta přináší několik novinek včetně integrace aplikace News.

ios9

11K rozlišení pro displeje mobilů

Samsung se nechal slyšet, že v roce 2019 chce oficiálně uvést displeje pro smartphony s rozlišením 11K. Dostaneme se tak na hustotu 2250 ppi, což může vypadat až jako přemrštěné číslo, hlavně s přihlédnutím na fakt, že lidské oko má problém rozeznávat pixely u displejů nad 300 ppi.

article-10082906824541

UFS 2.0 paměti

Top modely chytrých telefonů společnosti Samsung – Galaxy S6 a S6 Edge – jsou v celé řadě oblastí zajímavými přístroji. Jednou ze zajímavostí těchto modelů je také přítomnost UFS 2.0 flash pamětí. Samsung se tak stal vůbec prvním výrobcem, který tento typ rychlých pamětí zabudoval do mobilních zařízení. Podle posledních informací se však můžeme těšit na to, že Samsung nebude jediným výrobcem, který tento typ paměti bude používat.

458319-samsung-ufs-2-0-memory-credit-samsung

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #27 – Honor 7, Meizu MX5, Facebook Music a Youtube s 60 FPS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat