Apple zavede podporu pro RCS již na podzim aktualizováno

Apple zavede podporu pro RCS již na podzim [aktualizováno]
2024-03-29T18:00:04+02:00
• 29. 3. 2024

Zdroj: DALL·E 3

1

Aktualizováno 29. 3.

Apple již potvrdil příchod podpory RCS u jeho aplikace iMessage, ale více k tomu nebyl přesný. Nyní se dozvídáme, že novinka bude k dispozici již tento podzim. Dá se tedy předpokládat, že RCS bude součástí systému iOS 18, který právě vyjde někdy ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Toto upřesnění přichází od Googlu, který to prozradil na své stránce věnované RCS.

iPhone RCS fall 2024 1500x745x

Zdroj: 9to5google

Původní článek 17. 11.

SMS je velmi starý standard na zasílání zpráv z telefonního čísla na číslo. Navíc se dá velmi jednoduše zneužít a navíc jsou zprávy omezeny na počet znaků. Aby toho nebylo málo, účtuje se každá zpráva. Nástupcem je standard RCS, který je nejvíce prosazován Googlem, Samsungem a dnes již i mobilními operátory. Bohužel Apple se k této novince stavil zády a neustále tvrdil, že pro lepší komunikaci mají lidé používat iMessage. K tomu dodával, že by si každý měl koupit iPhone. Apple ale nakonec zavede podporu pro RCS.

Google a Samsung tlačí na Apple kvůli RCS [aktualizováno]

RCS z donucení?

Ačkoliv Google vyzkoušel kdejakou marketingovou kampaň, s Applem to nepohnulo. Zjevně až hrozba vynucení ze strany EU zapříčinila změnu postoje. Tiskový mluvčí společnosti Apple potvrdil webu 9to5Mac, že koncem příštího roku budou jeho zařízení, respektive iPhony podporovat RCS standard.

K tomu Apple dodává, že díky této novince bude lepší interoperabilitu ve srovnání s SMS nebo MMS. Novinka přijde do iMessage a bude se jednat jen o podporu standardu. Jeho vlastní komunikační protokol nebude nahrazen. Společnost navíc dodává, že iMessage technologie bude to upřednostňovanou.

rcs 1000x831x

Zdroj: Google

Více Apple nesdělil a vše nechal jen na vyjádření tiskového mluvčího. Zatím není k dispozici ani tisková zpráva nebo bližší informace o podpoře. I tak díky RCS budou moci uživatelé mezi sebou komunikovat bezpečnější a nabídnou se pokročilé funkce, jako jsou skupinové chaty, zasílání velkých mediálních souborů, indikátory přečtení, indikace psaní a hlavně šifrování. Navíc nebudou zprávy limitovány nebo jednotlivé účtovány. Bude postačovat jen připojení k internetu, jakékoliv.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaroslav Hronek

1. 4. 2024, 14:20

Už na podzim? Je to trapárna

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat