Google představil Circle to Search, nový způsob hledání

Google představil Circle to Search, nový způsob hledání
2024-01-18T08:00:07+02:00
• 18. 1. 2024

Zdroj: Google

Mobilní telefony jsou asi nejlepší nástroje pro vyhledávání. Každá společnost nabízí nejrůznější možnosti, ale například u Googlu se nabízí hned několik služeb. Kromě běžného hledání skrze textové zadání je samozřejmě k dispozici hlasové zadání, ale hlavně můžete využít službu Lens. Spustíte aplikaci, zamíříte na nějaké objekt, vyfotíte a pak systém identifikuje objekty, případně i nabídne práci s textem. Google ale také nabízí hledání pomocí broukání, tedy atypickou metodu hledání písničky. Nyní jde ale dál s novinou nazvanou Circle to Search.

Hledání pomocí zakroužkování

Novinka byla představena prvně v rámci uvedení nových top modelů Galaxy S24, ale nebude omezena jen na mobily od Samsungu. Zamíří do Pixelu 8 (recenze) a Pixelu 8 Pro a následně bude funkce zpřístupněna postupně u dalších modelů. Novinka přijde až 31. ledna a v podstatě je postavena na aktivaci Google asistenta kdekoliv na mobilu. To lze udělat skrze domovské tlačítko nebo navigační lištu.

Následně stačí zakroužkovat konkrétní oblast, případně ji nějak zvýraznit čmáráním prstu po displeji. Systém následně zvýrazněnou oblast analyzuje a vyhledá všechny souvislosti. Výhodou je, že funkci lze spustit skutečně u jakékoliv aplikace, takže například můžete pozastavit video, aktivovat funkci a vyhledat si informace. Skoro by se dalo říci, že systém v dané situaci dělá screenshot a následně prožene zvýrazněnou oblast službou Google Lens. My jsme si novinku již vyzkoušeli na novinkách Galaxy S24.

@dotekomanie.cz

Vyzkoušeli jsme si novou funkci Circle to Search with Google exkluzivně na Galaxy S24 #GalaxyS24Ultra #GalaxyAI

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Funguje skutečně jednoduše a je velmi intuitivní. Asi se rozšíří více než Google Lens, respektive se s funkcí seznámí a bude ji využívat více uživatelů. Google uvádí, že zde nebude výrazné omezení na země nebo jazyky, takže bude funkce dostupná i u nás. Očekáváme, že bude během roku dostupná na mnoha mobilech.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat