Google představil Wear OS 4, dočkáme se podstatné funkce

Google představil Wear OS 4, dočkáme se podstatné funkce
2023-05-11T16:35:46+02:00
• 11. 5. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google před dvěma lety kompletně přepracoval ve spolupráci se Samsungem systém Wear OS. Dá se říci, že po celý jeden rok měl právě jihokorejský výrobce exkluzivitu na tuto novinku, až časem se začaly objevovat modely jiných značek. Následně se Google přidal s vlastními hodinkami. Některé starší modely již mají oznámenou aktualizaci, ale třeba u Mobvoi si budeme muset nějakou dobu počkat. Mezitím Google na své vývojářské konferenci oznámil Wear OS 4.

Wear OS 4

Zatím jsme se dočkali spíše letmého náznaku toho, co vlastně očekávat. K dispozici je preview verze pro vývojáře, přičemž stabilní varianta bude k dispozici později v tomto roce. Dá se předpokládat, že se prvně objeví právě na hodinkách Pixel Watch 2, který se začíná spekulovat. Zatím si nedovolíme tipovat, jak rychle se bude šířit aktualizace na stávající modely, ale očekáváme, že Samsung nebude čekat dlouho a možná bude nabízet aktualizaci hned po představení.

WhatsApp pro Android WearOS je tady, zatím jako beta verze

Google se u nové verze zaměřil na větší propojení s Google Home, tedy možnostmi pro ovládání připojené elektroniky v rámci ekosystému. Také máme očekávat lepší podporu aplikací, zejména těch od Googlu. Pod tím si můžete představit jednodušší odpovídání, kontrolu informací z kalendáře a další podobné funkce.

ezgif 5 49d7342072 320x320x

Zdroj: Google

Také budou k dispozici nové Tiles, tedy widgety v rámci hlavní nabídky. Google zmiňuje tři nové verze od Spotify nebo Pelotonu. Na skutečně klíčové funkce si budeme muset počkat, respektive na jejich kompletní představení, ale již nyní víme o několika z nich. Například bude možné hodinky přepínat mezi třeba dvěma smartphony bez toho, abyste museli dělat restartování hodinek do továrního nastavení a znovu vše nastavovat. Také bude součástí Watch Face Format pro lepší ciferníky a hlavně bude provedena optimalizace s cílem dosažení delší výdrže na jedno nabití. Google se také zaměřuje na funkce spojené s přístupností, jako třeba převod textu na hlas. Více informací se dozvíme v následujících měsících.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat