Z Waze pro Android Auto dočasně zmizí většina hlasových příkazů, pracuje se na integraci Google Asistenta

Z Waze pro Android Auto dočasně zmizí většina hlasových příkazů, pracuje se na integraci Google Asistenta
2023-05-11T15:00:09+02:00
• 11. 5. 2023

Zdroj: Androidpolice (se souhlasem)

2

Aplikace Waze coby navigace pro automobily je jednou z nejpopulárnějších ve své kategorii. Poté, co ji koupil Google prochází mnoha změnami a jednou z nich je redukce hlasových povelů.

Google mění hlasové ovládání v aplikaci Waze

Někteří uživatelé Waze pro Android Auto zaznamenali, že již hlasem nemohou zadat povel, aby je navigace odnavigovala na určité místo. Aktuálně je stav taková, že pakliže chcete zadat hlasový povel pro navigaci do určitého místa, můžete ji požádat, aby vás odvezla domů, nebo do práce. Na dotazy některých uživatelů Google odpověděl: „Ahoj Wazer, prověřili jsme váš dotaz a zjistili jsme, že to, co jste popsal, je ve skutečnosti to, jak má Google Assistant ve Waze na Android Auto v současné době fungovat. „Drive home“ a „Drive to work“ jsou jediné hlasové příkazy, které jsou v současné době ve Waze na Android Auto k dispozici. Naši vývojáři pracují na implementaci plné funkčnosti Google Assistant. Neustále hledáme způsoby, jak Waze vylepšit, a vážíme si vaší zpětné vazby.

 

Android Auto split screen redesign 1 1 1500x750x

Zdroj: 9to5google

Podle toho, jak Google odpovídá na dotazy uživatelů se zdá, že aktuální hlasové povely nahradí nově implementace hlasového asistenta Google Assistant. Tento krok se zdá být logickým s ohledem na to, že je Google vlastníkem aplikace Waze a snaží so tak i do této aplikace integrovat své služby. V současné době zatím není jasné kdy by měla být tato integrace dokončena. Omezení se samozřejmě týká pouze hlasového ovládání aplikace. I nadále je možné v aplikaci zadávat cíl cesty ručně.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Milan Matějka

12. 5. 2023, 8:50

Už jsem se smířil s tím, že když zapnu AA, tak hlasové ovládání infotainmentu je prakticky nulové. A to ani nezmiňuji, že čeština je pro něj pět let neznámým jazykem. Bezpečnost při ovládání AA je na úrovni psaní SMS na mobilu, kolikrát jsem se přistihl, že jsem vůbec neměl ponětí, co se přede mnou děje.

Michal Janek

12. 5. 2023, 8:35

To mě vůbec nevadí já vše zadavam klávesnici.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat