WhatsApp pro Wear OS je tady, zatím jako beta verze

WhatsApp pro Wear OS je tady, zatím jako beta verze
2023-05-12T07:40:25+02:00
• 10. 5. 2023

Zdroj: Dotekománie

Platforma pro chytré hodinky – Wear OS od Googlu zažívá renesanci a to především díky spolupráci Googlu a Samsungu a uvedení hodinek Galaxy Watch řady 5 a Google Pixel Watch. Ty totiž pomohly zvýšit prodeje a vylepšit tak celkové přijetí systému koncovými spotřebiteli.

WhatsApp míří do Wear OS 3

Díky tomu, že se Android WearOS opět vrací do hry, se na tento systém zaměřují i vývojáři aplikací. Jedna z takových aplikací je i WhatsApp. Ta byla ve verzi beta pro Android WearOS spuštěna v roce 2014, ale díky nedostatečnému zájmu byla nakonec podpora ukončena. Nyní se opět blýská ne lepší časy a WhatsApp vydal svou beta verzi pro systém od Google.

whatsapp wear os 3 tile 450x450x whatsapp wear os 4 450x450x whatsapp wear os 5 450x450x

Zdroj: Android Police

Aplikace WhatsApp je nyní pro Wear OS 3 dostupná současně s beta verzí aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.10.10. Pokud tedy používáte poslední betu, měli byste mít možnost si stáhnout i doprovodnou verzi aplikace pro chytré hodinky. Co je vylepšeno oproti předchozí beta verzi? Až dosud bylo možné si zobrazit pouze náhled zpráv bez možnosti jakékoliv reakce. Nově bude možné na zprávy reagovat a to jak skrze hlasový, tak i textový vstup. Nově bude aplikace dokonce zobrazovat i náhled na jakýkoliv obrázek sdílený v konverzacích.

Pokud budete chtít nastavit WhatsApp na hodinkách, je nutné zadat aktivační 8místný kód zobrazený v aplikaci na telefonu. Následně proběhne synchronizace dat mezi hodinkami a telefonem. Jedním ze současných omezení je například to, že není možné v aplikaci na hodinkách prohledávat konverzace, nebo zahájit novou. S ohledem na to, že se zatím stále jedná o betu, je pravděpodobné, že se v dalších sestavení tyto nedostatky vychytají.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat