Google chystá Pixel Watch 2, zřejmě dojde k výměně procesoru aktualizováno

Google chystá Pixel Watch 2, zřejmě dojde k výměně procesoru [aktualizováno]
2023-05-31T18:00:38+02:00
• 31. 5. 2023

Zdroj: Google

2

Aktualizováno 31. 5.

Sice nemáme očekávat nějaké dramatické změny v designu, ale asi se dočkáme jiných specifikací. Spekuluje se, že Google vymění dodavatele procesoru. Místo Exynos čipu od Samsungu možná použije Snapdragon W5+ Gen 1. Jde o značný rozdíl, jelikož Samsung používá 10nm výrobní technologii, zatímco Qualcomm u tohoto nejnovějšího procesoru využil 4nm. Dá se tedy očekávat, že by se nový model hodinek mohl dočkat delší doby využití na jedno nabití. Co se týče dalších spekulací, tak máme očekávat Wear OS 4, ale tato varianta byla ukázána na konferenci Google I/O.

Původní článek 7. 5.

Google po mnoha letech spekulací nakonec představil minulý rok své první hodinky Pixel Watch. Bohužel po stránce specifikací se nejednalo o nejmodernější zařízení na trhu. Například byl použit procesor Exynos 9110, který byl uveden na trh v roce 2018. S tím je spojeno použití starších technologií pro úložiště, RAM i také i výrobní technologie. Dle nejnovějších informací nebude Google čekat s představením dalšího modelu nějak dlouho.

Pixel Watch 2

Dle informací redakce 9to5google se dočkáme dalšího modelu již tento rok, konkrétně se mají nové hodinky představit společně se smartphony Pixel 8 a Pixel 8 Pro. Pokud nedojde k nějaké změně strategie, tak uvedení by mohlo být v říjnu.

Bohužel nemáme nějaké konkrétní informace o výbavě nebo designu, ale dle zdroje nemáme očekávat zásadní změny v designu. Google by měl zůstat u současného, maximálně dojde na drobnější úpravy. Také se předpokládá, že opět bude uveden jen jeden model, takže nemáme očekávat větší hodinky.

Screenshot 8 1100x346x

Zdroj: Google

Procesor bude pravděpodobně modernější. Někteří očekávají například Snapdragon W5+ z minulého roku, případě opět dojde na použití Exynosu od Samsungu. Google má zachovat proprietární systém upínání řemínků. Zřejmě se více zaměří na analýzu zdraví a měření životních funkcí, opět ve spojení s Fitbit.

Zatím to tedy vypadá na běžnou evoluci s přídavkem několika funkcí navíc. Na více informací si musíme počkat, ale předpokládáme, že Google ukáže design trochu dříve, jak to má u svých produktů zvykem.

Zdroje: gsmarena.com, 9to5google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 5. 2023, 17:13

očkeávat

Přemysl Vaculík

VIP 7. 5. 2023, 17:14

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat