Aktualizaci na Wear OS 3, u prvních modelů je k dispozici aktualizováno

Aktualizaci na Wear OS 3, u prvních modelů je k dispozici [aktualizováno]
2022-10-17T18:00:48+02:00
• 17. 10. 2022

TicWatch E3; Zdroj: Mobvoi

1

Aktualizováno 17. 10.

Po více než roce od uvedení nového systému Wear OS jsme se konečně dočkali a aktualizace míří do prvních hodinek. Konkrétně se pochlubila společnost Fossil, která vydá novou verzi pro hodinky Fossil Gen 6, Skagen Falster Gen 6, Michael Kors Gen 6 a Razer x Fossil Gen 6. Je nutné upozornit, že po instalaci přijdou uživatelé o všechna data. Navíc budou potřebovat dedikovanou aplikaci Fossil Smartwatches (Android, iOS).

Původní článek 22. 7. 2021

Letos jsme se dočkali značných změn v ekosystému chytrých hodinek se systémem Wear OS. Nová verze není jen běžnou iterací. Tentokrát spolupracoval na vývoji Samsung, přičemž se odehrály změny v celém systému. Má spotřebovávat méně energie, být plynulejší a nabídnout lepší uživatelskou zkušenost. Velký otazník byl nad aktualizací současných modelů chytrých hodinek. Bohužel nemáme povzbudivé zprávy.

Google představil nový Wear OS, přidává se Samsung

Wear OS 3

Wear OS 3 se objeví na nových modelech chytrých hodinek. Zde nás bude zajímat novinka od Fitbit, tedy společnosti, kterou vlastní Google. Doufali jsme, že aktualizace na Wear OS 3 dorazí na novější modely chytrých hodinek. Předpokládali jsme, že by jedním z požadavků mohl být procesor Snapdragon Wear 2100, ale nakonec se tak nestane.

Google zveřejnil seznam hodinek, které dostanou aktualizaci na Wear OS 3. Konkrétně známe jen modely od společnosti Mobvoi. Majitelé hodinek TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 LTE a TicWatch E3 se mohou těšit na Wear OS 3. Google dále dodává, že systém bude na hodinkách spadajících do portfolia společnosti Fossil Group, ale bude se to týkat jen modelů, které budou představeny později v tomto roce.

img 3829733598758337471 1000x1000x img 7101386252877981333 1000x1000x

TicWatch E3; Zdroj: Mobvoi

Co se týče majitelů všech ostatních existujících hodinek, tak nebude jakákoliv aktualizace na Wear OS 3. Google ale slibuje, že bude pokračovat v aktualizacích aplikací a služeb. Pokud tedy budete chtít Wear OS 3, buď si koupíte jeden z výše uvedených modelů, nebo si budete muset počkat na nové chytré hodinky.

Obchod Play dostává nové funkce pro Wear OS, i na mobilu

Samotná aktualizace ale nedorazí dříve než v druhé polovině příštího roku. Proces ale nebude zrovna ideální, jelikož při instalaci dojde k továrnímu nastavení a vše si bude muset uživatel nastavit znovu. Navíc Google upozorňuje, že i tak systém nemusí na starších modelech se Snapdragonem Wear 4100 být optimální, respektive proces aktualizace nebude zrovna procházka růžovou zahradou.

Zdroje: droid-life.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

TicWatch Pro 3 ultra GPS tam nejsou? Wear OS 3 nedostanou?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat