Maimang je další „nová“ značka mobilů, kořeny se ale nezapřou

Maimang je další „nová“ značka mobilů, kořeny se ale nezapřou
2021-12-22T12:56:35+02:00
• 23. 12. 2021

Zdroj: China Telecom via gizmochina

Huawei se snaží na současném trhu se smartphony přežit a snaží se najít způsoby, jak zachovat výrobu a přitom produkovat mobilní telefony bez omezení. Veškeré aktuální snahy míří na domácí čínský trh, kde má ve své podstatě volnost. Je zde ale komplikace, že někteří výrobci nemohou přímo spolupracovat s Huawei. Výrobce si ale pomalinku nachází cestičky, jak se vyhnout sankcím. Dalším produktem v nové strategii je značka Maimang.

Maimang 10

Již v červenci jsme zaznamenali první pokus této značky. Dočkali jsme se modelu Maimang 10 SE, přičemž jsme usuzovali, že se jedná o subznačku. Zde je nutné podotknout, že již nějakou dobu existuje série Huawei Maimang. Mysleli jsme si, že tehdejší novinka přišla jen upraveným názvem, ale dnes zde máme Maimang 10, další mobil.

Tentokrát ale nepochází od Huawei, aspoň na první pohled. Oficiálním „výrobcem“ je China Telecom, ale je jasné, že i tento model byl vyroben firmou Huawei, nebo minimálně je zde silná spolupráce. Díky tomu, že mobil vychází od jiné společnosti, může disponovat plnou podporou sítí páté generace.

Maimang 10 2 666x609x

Zdroj: China Telecom via gizmochina

Nejedná se ani o prví takový pokus ze strany Huawei. Stačí zmínit nedávné novinky Hi Nova 9 a Hi Nova 9 Pro. Je ale otázkou, jestli tyto pokusy zůstanou jen na čínském trhu, nebo se později dočkáme podobného pokusu i v Evropě nebo ve světě.

Co se týče samotného modelu Maimang 10, tak je vybaven procesorem Dimensity 720, o energii se stará baterie s kapacitou 4000 mAh a s podporou 40W nabíjení. Na zadní straně jsou tři foťáky (40+8+2 MPx) a displej je typu LCD s Full HD+ rozlišením. Dá se tedy říci, že Maimang 10 je zástupcem střední třídy. Na další informace kolem strategie Huawei si budeme muset počkat a možná první pokusy v podobě Maimang a Hi nebudou jediné.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat