Huawei má novou subznačku Maimang, vychází první mobil

Huawei má novou subznačku Maimang, vychází první mobil
2021-07-20T13:30:23+02:00
• 20. 7. 2021

Zdroj: Huawei

Aby Huawei zachránil úspěšnou značku Honor, musel ji nakonec prodat. Díky tomu se stala samostatnou společností, která se vrací na trh a snaží se získat zpět svou původní slávu. Huawei mezitím řeší mnoho komplikací s výrobou mobilů. V tuto chvíli očekáváme představení série Huawei P50, ale mezitím se objevila poměrně zajímavá novinka. Huawei má novou subznačku Maimang.

Oficiálně: Huawei prodává Honor čínské firmě

Maimang 10 SE 5G

Pokud se podíváte na historii některých subznaček, jde vypozorovat trendy, kdy nějaká série mobilů se nakonec stane subznačkou. To je případ i mobilů Maimang. Jednalo se o sérii zařízení určenou výhradně pro čínský trh, přičemž se mnohdy identické mobily dostaly do světa pod jiným označením, někdy i jako Honor.

Huawei nepokračuje v sérii Maimang jako takové, místo toho se jedná o novou subznačku. Moc změn ale nenastalo. Tyto mobily měly jiné logo, ale stále byl na zádech nápis Huawei. Ten zde již nenajdete a mobily jsou představovány bez označení Huawei. Prvním takovým zařízením v rámci subznačky je Maimang 10 SE 5G.

91f609c65bd4276a 546x546x 643d406484bf2b83 546x546x

Zdroj: Huawei

I přes sankce ze strany USA je tato novinka vybavena procesorem Snapdragon 480 s přímou podporou sítí páté generace. Toho bylo možné docílit asi díky tomu, že subznačka Maimang je součástí China Telecom Corporation. Huawei se tedy spíše stará o výrobu. Specifikace Maimang 10 SE 5G řadí mobil do nižší kategorie. Například na zadní straně jsou tři foťáky, kde hlavní má 13 MPx a další dva jen 2 MPx.

Všemu dodává energii baterie o kapacitě 5000 mAh s podporou 22,5W nabíjení. Bohužel specifikace zatím nejsou moc detailní, takže nevíme, jaké rozlišení má displej. Dle všeho se bude jednat o HD panel.

Je otázkou, jestli se Huawei později rozhodne o posílení nové subznačky a vyslat ji do světa, jako to udělal u Honoru. Je ale vidět, že u tohoto modelu tak trochu obešel sankce.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat