Google Duo získává sdílení obrazovky aktualizováno

Google Duo získává sdílení obrazovky [aktualizováno]
2020-09-16T16:20:09+02:00
• 16. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 16. 9

Po dlouhém čekání se zřejmě dočkáme možnosti sdílení obrazovky u aplikace Google Duo. Funkce byla oznámena již v roce 2018, ale od té doby nebyla ani dostupná. Nyní Google oznámil, že míří do mobilních telefonů. Bohužel neuvedl, kdy se tak stane. Můžeme ji očekávat v horizontu dvou týdnů.

Screenshot 135 537x1022x

Zdroj: Google

Aktualizováno 15. 6.

Sdílení obrazovky ve službě Google Duo se připravuje několik let. Bohužel zatím jsme se nedočkali ani testovací fáze a není jasné, kdy bude novinka nasazena. Ve verzi 92 aplikace pro Android se ale dějí změny, které mohou nasvědčovat tomu, že se vývoj vrací mezi priority. Konkrétně došlo na úpravu několika textových řetězců.

<string name=”screen_share_button_title”>Screen share</string>

<string name=”screen_share_enable”>Enable screen sharing</string>

<string name=”screen_share_disable”>Disable screen sharing</string>

Jedná se sice o malý náznak, ale snad se konečně dočkáme této funkce, která může být na mobilním telefonu více než užitečná. Například by se dala jednoduše využít v případech, kdy potřebujete členu rodiny poradit, co má nastavit na mobilu.

Google Duo získává 4 novinky, boj o nejlepší videokonfereční aplikaci pokračuje

Aktualizováno 20. 5. 2018

Před měsícem se objevila zpráva, že komunikační aplikace Google Duo získá možnost sdílení obrazovky druhé straně. V tuto chvíli se šíří aktualizace aplikace, která přináší tuto možnost. V první řadě musíte kontaktu zavolat prostřednictvím video hovoru. V plovoucím menu se zobrazí nová ikona, skrze kterou můžete sdílet obrazovku.

Zdroj: AndroidPolice.com

Na displeji uvidíte červený rám označující oblast, která je sdílená. Také se nabízí plovoucí ovládací prvky pro pozastavení nebo ukončení sdílení obrazu.

Bohužel se ukazuje, že novinka ještě zcela nefunguje. respektive druhá strana nemusí vidět obraz. Někteří uživatelé, stejně jako redaktor webu Android Police hlásí, že místo obrazovky se nabízí jen šedá barva. Musíme si asi počkat na další aktualizaci nebo úpravu, která zprovozní novou funkci naplno. Případně nám dejte vědět v komentářích, jestli vám vše funguje.

Původní článek 19. 4.

Google v poslední době začíná tlačit svou komunikační službu Duo pro telefonování (audio, video). Například došlo k integraci do dalších aplikací a také jsme se dočkali nedávno zajímavé novinky. Nyní se chystá další rozšíření, které si najde uplatnění hlavní v případě pomoci s ovládáním zařízení.

Google Duo a sdílení obrazovky

Delší dobu se spekuluje o funkcí sdílení obrazovky. Současná verze již má k dispozici zdrojové kódy pro tuto funkci, ale nejsou aktivní. Jednomu vývojáři se podařilo aktivovat sdílení a poskytl náhled, jak bude funkce vypadat v praxi.

Při navázání video hovoru bude k dispozici tlačítko, skrze které se aktivuje sdílení obrazovky druhé straně. Ta díky tomu uvidí kompletní dění na displeji druhé strany, což se dá využít například při pomoci s nastavením mobilu. Asi znáte situaci, kdy druhé straně chcete vysvětlit, na co má kliknout, ale musíte se spolehnout na jednoduchý mluvený popis nebo využití dalšího zařízení. Nyní se tak nabízí poměrně jednoduché řešení.

Zdroj: AndroidPolice.com

Během sdílení obrazovky může uživatel jít kamkoliv do mobilu, přičemž bude mít k dispozici plovoucí widget s možností pozastavení sdílení nebo ukončení. Rozhodně se jedná o zajímavou vychytávku, která si najde uplatnění. Nyní si musíme počkat, až Google vše aktivuje. Kdy se tak stane, nevíme.

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Google Duo – Video Calling Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat