Google Duo – začíná integrace do několika aplikací

Google Duo – začíná integrace do několika aplikací
2017-10-12T06:38:59+02:00
• 12. 10. 2017

Google Duo je jedna z nových komunikačních služeb tohoto vyhledávacího giganta. Je znát, že ji chce prosadit v maximálním měřítku, což je vidět například i na nutné integraci do každého smartophonu, který obsahuje Obchod Play. Nyní Google začal s další fází, která se dotkne i využívání Duo.

Bylo oficiálně oznámeno, že Duo bude integrováno do jiných aplikací, respektive budeme moci uskutečňovat video hovory i z jiných aplikací. Oficiálně byste měli mít možnost zavolat nějaké osobě z aplikací Kontakty, Telefon a také Zprávy od Googlu.

Pakliže budete chtít s někým uskutečnit video hovor, nedojde jen ke spuštění aplikace Duo a následně byste museli něco činit pro navázání spojení. Dojde k pohotové reakci a přímému propojení, aniž byste museli činit něco navíc.

Google ale šel trochu dál s touto integrací. Pakliže operátor podporuje ViLTE (Video over LTE), bude hovor uskutečněn právě skrze tuto technologii. Pokud taková možnost nebude, využije se standardního připojení k internetu.

Tyto novinky jsou dostupné pro zařízení Pixel, Android One a Nexus. V dohledné době se ale možná dočkáme ještě několika funkcí, které mohou značně vylepšit Duo. Ve zdrojových kódech bylo objeveno, že se pracuje na možnosti posílání audio nebo video zpráv. Taktéž bychom mohli sdílet obrazovku. Bohužel není jasné, jestli se bude jednat o sdílení na TV nebo o sdílení obrazovky Androidu druhému kontaktu.

Zdroje: blog.google, androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat