ZTE co nevidět představí mobil s kamerou pod displejem aktualizováno

ZTE co nevidět představí mobil s kamerou pod displejem [aktualizováno]
2020-08-17T11:05:19+02:00
• 17. 8. 2020

Zdroj: Ibtimes.com

Aktualizováno 17. 8.

Minulý týden se objevila informace, že ZTE co nevidět představí mobilní telefon s kamerou ukrytou pod displejem. Odhadovali jsme, že by se mohlo jednat o model ZTE Axon 20 5G (ZTE A20 5G) a nyní se to potvrzuje. Společnost oficiálně zveřejnila, že k uvedení novinky dojde 1. září. Otázkou je, jestli nějaká společnost nepředběhne ZTE.

ZTE Axon 20 5G Pre Announcement 696x380 696x380x

Zdroj: androidcommunity.com

Původní článek 12. 8.

Dlouho se snilo o mobilních telefonech s ohebným displejem a konstrukcí. Dnes na trhu najdeme několik takových zařízení, přičemž to poslední se jmenuje Galaxy Fold2. Další milník ve světě mobilů se odehraje v případě přední kamery, která byla za poslední měsíce a roky přesouvána z jedné strany na druhou, dokonce ji výrobci ukryli do výsuvného mechanismu. Brzy se ale dočkáme první mobilu s kamerou v displeji.

ZTE jako první?

Umístění kamery přímo pod displej není nijak nová myšlenka. První náznaky této technologie můžeme datovat do roku 2018. Tehdy Samsung poukázal na novou technologii, přičemž rok na to se objevily další informace. Ozvaly se ale i jiné společnosti jako třeba Oppo nebo Xiaomi. Ty již byly konkrétnější, ale zatím jsme se nedočkali komerčního zařízení. Jen Oppo se pochlubilo prototypem, ale není jasno, kdy se dostane nová technologie do komerčního produktu.

ZTE A20 5G under screen camera 2 601x480x

Zdroj: xda-developers.com

Nyní se ozývá ZTE, respektive prezident pro mobilní zařízení Ni Fei. Ten na sociální síti Weibo přímo zveřejnil, že se brzy dočkáme prvního mobilního telefonu s integrovanou přední kamerou v displeji. Bohužel není jasné, jak se bude mobil jmenovat, případně jaké bude mít specifikace. U jeho příspěvku jde ale vidět, že jej poslal z chystané novinky ZTE A20 5G.

Tento model má být nástupcem ZTE Axon 10s Pro 5G z konce minulého roku. Specifikace tedy budou pravděpodobně odpovídat top modelům, ale navíc bude použita technologie mizející přední kamery, která bude pod displejem. V momentu, kdy budete chtít pořídit například selfie, dojde k zviditelnění, tedy displej se stane průhledným, ale jen v konkrétní oblasti. Za technologií asi bude stát společnost Visionox. Nyní si tedy musíme počkat na bližší informace, ale jedno je jasné. Novinka nebude nejlevnější a dostupnost asi bude omezená.

Zdroje: xda-developers.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat