Z Google Map se stává sociální síť

Z Google Map se stává sociální síť
2020-07-31T16:30:12+02:00
• 31. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google Mapy dnes nejsou jen o navigování a získávání informací kolem svého okolí. Nabízí se například program Místní průvodci, v rámci kterého může kdokoliv zveřejňovat recenze, fotografie, upravovat informace nebo je rovnou vytvářet. Za každý příspěvek uživatel dostane body. Jedná se v podstatě o takový sociální prvek, ale hlavně zde šlo o informace z komunity. Postupem času ale Google Mapy dostávají sociální prvky a dnešním dnem se z této služby v podstatě stává specifická sociální síť.

Google Mapy a uživatelé

V roce 2018 Google přidal do služby možnost sledovat jednotlivé subjekty. Mohli jste tak začít odebírat aktuality například kolem restaurace. Rok na to došlo k posunu a podobnou možnost zavedl u Místních průvodců. V rámci pilotního programu Google vybral některé Místní průvodce a umožnil, aby ostatní uživatelé je mohli sledovat.

Dnes společnost oznámila, že tuto funkci rozšiřuje kompletně pro všechny, kteří aspoň přispěli recenzí, fotografií či videem. Díky této novince vás mohou sledovat uživatelé a získávat aktualizace ze svého okolí, případně tipy, co navštívit a podobně. Samozřejmě došlo na několik úprav v rámci nastavení.

Profile settings Goku6csmax 2000x2000 1916x2000x Google Maps followers and following 0iwJ1hmax 2000x2000 1916x2000x

Zdroj: Google

U svého profilu si můžete deaktivovat možnost sledování, případně se zde nabízí varianta, kdy první budete muset schválit osobu, která vás začne sledovat. U svého profilu navíc budete mít jednoduchý seznam, kde budete moci třídit a ovlivňovat, kdo vás sleduje. V podstatě se z Google Map pomalinku stává sociální síť, kde jde jen o recenze, fotografie a tipy. Otázkou je, kde Google přidá možnost chatování, respektive ji rozšíří, jelikož tato funkcionalita je již ve své podstatě obsažena.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat