Z Google Map se začíná stávat sociální síť

Z Google Map se začíná stávat sociální síť
2019-11-18T06:50:51+02:00
• 18. 11. 2019

Nedávno Google představil u své služby Mapy možnost editace svého veřejného profilu, přičemž je zde možnost si vyplnit i nějaké základní informace. Novinka je dostupná jen těm, co se zapojili do programu Lokální průvodci, v podstatě stačí začít zveřejňovat recenze, fotografie, videa, odpovídat na otázky a případně přidávat a upravovat informace v mapách. Nyní zde máme pilotní test další novinky.

Lokální průvodci jako „celebrity“

Google na jedné ze svých konferencí pro Lokální průvodce představil novinku v podobě možnosti sledování těch nejlepších. V jednoduchosti řečeno, Google Mapy vám nyní budou moci nabídnout sledovat nějakého Lokálního průvodce skrze tlačítko „follow“.

Díky tomu budete dostávat informace přímo od konkrétního Lokálního průvodce. Jak je vidět, karta uživatele také bude rozšířena o počet sledujících i počet sledovaných. Skoro by se dalo říci, že bude jednat o sociální síť, jen zde bude rozdíl v obsahu.

Místo jednoduchých příspěvků se nabízí zveřejněné fotografie a recenze. Možná je otázkou času, než uživatelé budou moci zveřejňovat i textové příspěvky. V tuto chvíli se ale vše nachází v pilotním testu, který je dostupný jen v několika městech po celém světě – Bangkok, Dillí, Londýn, Mexiko, New York, Osaka, San Francisco, São Paulo a Tokio. K tomuto účelu také dochází k přejmenování záložky Asistent na Pro tebe.

Nyní je otázkou, kdy dojde k rozšíření do většiny měst a jaké budou podmínky pro sledování. Zatím totiž Google Mapy nabízí ke sledování jen ty nejlepší v dané oblasti.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat