Xiaomi Mi 10 – poodhaluje se finální podoba aktualizováno

Xiaomi Mi 10 – poodhaluje se finální podoba [aktualizováno]
2020-02-13T06:42:18+02:00
• 10. 2. 2020
6

Aktualizováno 10. 2.

Již za tři dny dojde na představení nových modelů Xiaomi Mi 10 a společnost zveřejňuje více marketingových materiálů. Nyní jsme se dočkali obrázku, který ukazuje finální podobu novinky. Lze si všimnout, že displej bude mít zakřivené strany a také bude disponovat dírou v levém horním rohu, kde bude umístěna kamera. Společnost se dále nijak netají použitím procesoru Snapdragon 865 nebo 108MPx senzorem na zadní straně.

Aktualizováno 8. 2.

V lednu se objevily informace, že by společnost Xiaomi měla představit novinky pro letošní rok 11. února, tedy ve stejný den, kdy se Samsung pochlubí novou generací smartphonů Galaxy S. Nakonec ale došlo ke změně a Xiaomi ohlašuje, že k představení dojde 13. února. Navíc se nebude konat běžná událost. Vzhledem k šíření koronaviru došlo ke zrušení běžné tiskové konference a celá událost se odehraje na internetu.

Dané představení je určeno pro čínský trh. Xiaomi ale již oznámilo i globální představení novinek, které se odehraje na veletrhu MWC v Barceloně, konkrétně 23. února.

Aktualizováno 20. 1.

Samsung představí novinky 11. února, ale nyní se ukazuje, že ve stejný den dojde na uvedení top modelu i od společnosti Xiaomi, aspoň soudě podle propagačního materiálu. Zatím nevíme, v kolik hodin se odehraje událost, ale vypadá to na velmi zajímavý den.

Zároveň se na světlo světa dostávají snímky novinky Xiaomi Mi 10 Pro 5G, která nabídne například podporu rychlého 30W bezdrátového nabíjení, přičemž s USB C bude možné docílit až 65 W. V podstatě známe většinu specifikací, až na displej. Mělo by se opět jednat o AMOLED panel, ale tentokrát s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Aktualizováno 6. 1.

Již jsme zde měli údajné specifikace nadcházející novinky Xiaomi Mi 10 a nyní se objevil zřejmě výsledek z benchmark testu AnTuTu. Sice to není směrodatný údaj, ale novinka údajně dosáhla na hodnotu 560 217 bodů. Tím se v podstatě potvrzuje spekulovaný procesor Snapdragon 865.

Kromě toho se objevil i údajný render novinky, čímž se potvrzuje zadní uspořádání kamer. Na přední straně si jde všimnout díry v displeji pro přední foťák. Dle velikosti mřížky na displejem by se dalo určit, že bude k dispozici stereo, ale na takové specifikace je příliš brzy. Jedno je ale jasné, displej bude mít integrovanou čtečku otisků prstů. Je otázkou, jestli se bude jednat o optickou nebo ultrasonickou technologii.

Aktualizováno 31. 12.

Po pár dnech se objevují spekulace kolem specifikací nadcházející novinky Xiaomi Mi 10. O procesoru netřeba spekulovat, společnost potvrdila použití Snpadragonu 865. Nyní se ale například dozvídáme o displeji, který by měl mít úhlopříčku 6,5 palců. Bude se jednat o OLED panel s 90Hz obnovovací frekvencí.

Co se týče výbavy v oblasti focení, tak hlavní senzor na zadní straně má být Sony IMX686 s 64 MPx. Další nabídne širokoúhlý záběr a 20 MPx. Dále máme očekávat 12MPx foťák se zoomem, kde by mělo být možné docílit 30násobného přiblížení (digitální). Poslední má mít 5 MPx a má se postarat o makro snímky nebo o hloubku ostrosti.

V případě Mi 10 Pro máme očekávat hlavní 108MPx senzor a dále 48MPx, ale není specifikováno bližší určení. Zbylé foťáky budou stejné.

Dále máme očekávat 40W nabíjení přes USB C, přičemž bezdrátové nabíjení má nabídnout 30 W. Dokonce bude obsaženo reverzní bezdrátové nabíjení, zde by měla bát hodnota 10 W. Mi 10 Pro má nabídnout 40W bezdrátové nabíjení a 66W nabíjení přes USB C.

Původní článek 28. 12.

Zanedlouho dojde na představení nového top modelu od společnosti Xiaomi. Loňský model Xiaomi Mi 9 (recenze) nabídl zajímavé specifikace a cenu, přičemž nyní lze tento top model pořídit za přijatelný peníz. Další generace ale má nabídnout o poznání lepší specifikace. K představení by mělo dojít na začátku roku a již nyní se začínají objevovat náznaky toho, co očekávat.

Xiaomi Mi 10

I tentokrát by mělo dojít na uvedení několika verzí, ale asi ne všechny budou představeny současně. Například model Xiaomi Mi 9 Pro 5G byl uveden s šestiměsíčním zpožděním. Základní Xiaomi Mi 10 má nabídnout nejnovější procesor Snapdragon 865, ale to není překvapení. Údajně se máme dočkat 108MPx senzoru na zadní straně, který vychází ze spolupráce právě společností Xiaomi a Samsung.

Již nyní se ale spekuluje o 66W nabíjení. Dle dostupných informací se bude společnost chlubit, že nová technologie nabije baterii z nuly na sto procent za pouhých 35 minut. Co se týče času, nebude se jednat o rekord, jelikož na trh najdeme mobily, které něco podobného zvládnou za 28 minut. Příkladem může být Oppo Reno Ace. V případě Xiaomi Mi 10 bude k dispozici ale větší baterie.

MIUI 10 Android Q

Xiaomi Mi 9

Kapacita by se měla pohybovat od 4500 do 4800 mAh, což bude skutečně pořádná porce energie. Jestliže základní model bude mít Full HD+ panel, mohl by vydržet na jedno nabití dva dny bez jakýchkoliv problémů.

Jsou zde i spekulace, u kterých nemáme úplnou jistotu, že se objeví u Xiaomi Mi 10. Jednou z nich je například integrace 50W bezdrátové nabíjení. Je docela možné, že právě taková technologie bude jen u verze Pro.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, gizmochina.com, androidheadlines.com, fonearena.com, xda-developers.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Oldřich Smetana

10. 2. 2020, 10:25

Mám MI9 a stále špičkový telefo,těším se na MI11 až bude

Kamil Váňa

29. 12. 2019, 19:24

Dobrý denden,kolik by mohla být cena xiaomi mi 10 pro?

Roman Praslička

8. 2. 2020, 17:24

V Číně nejvyšší výbava v den začátku prodeje kolem 15k, „socka“ verze kolem 11-12

Samšunt mi nesmí do baráku…!

Hakus von Tyros

28. 12. 2019, 20:08

Ano.
Příjemný peníz je lákavý.
O tom žáná.
Mě ale čínské produkty do domu nesmí.
Mě kdysi dávno „chytil“ Samsung.
Začátek byl SGS2.
A následně ?
Od té doby se v domácnosti vybavuji pouze a jenom Samsungem.
Servis a poradenství Samsungu nemá v Česku chybu.

Miroslav Kučera

28. 12. 2019, 20:35

„Servis a poradenství Samsungu nemá v Česku chybu.“

Tak to pobavilo. Hlavně ten servis. Když přijímajícímu technikovi z Britexu (tehdy oficialni servis pro Samsung) předáváš telefon se závadou barevných pruhů na obrazovce, ukazuješ mu ty pruhy a on to napíše do protokolu, že závada se projevila při přebírání do reklamace a vrátí se ti telefon s „závada se neprojevila“, asi by sis nemyslel, ze servis nema chybu. Telefon byl par hodin stary, takze to nešlo uhrát na oxidaci :D Druhá reklamace s prilozenym CD, kde bylo video se zavadou, jiz konecne dopadla tak, jak měla…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat