Sony chystá nový foto senzor pro mobily, asi nabídne 64 MPx

Sony chystá nový foto senzor pro mobily, asi nabídne 64 MPx
2019-11-08T19:30:01+02:00
• 8. 11. 2019
1

Sony v polovině minulého roku představilo 48MPx senzor pro mobilní telefony, o kterém můžeme říci, že se dostal do mnoha smartphonů. Mezitím se ale ozvala konkurence v podobě společnosti Samsung, která uvedla 64MPx konkurenční foto senzor a následně jsme se dočkali dokonce 108MPx čip. Ten se zatím dostal oficiálně do mobilů jako Xiaomi Mi Alpha a Xiaomi Mi Note 10, přičemž poslední zmíněný mobil je dle DxOMark na špičce v oblasti focení, přičemž se jedná o mobil vyšší střední třídy, porazil dokonce iPhone 11 Pro. Nyní ale Sony začíná lákat na nový senzor pro smartphony.

Sony a IMX686

Senzor se 48 MPx byl uveden pod označením IMX586, ale již nyní víme, že Sony připravuje nástupce IMX686. V tuto chvíli výrobce zveřejnil jen propagační materiály, přičemž oficiální uvedení na trh je plánováno v roce 2020. Dle vyjádření se již na začátku roku objeví první smartphony s tímto senzorem, takže se dá předpokládat, že zamíří do mobilů, jenž budou představeny na veletrhu MWC.

Sony sice neposkytlo detailní informace, ale očekává se, že novinka nabídne 64 MPx. Dle videa, které bylo údajně natočeno tímto senzorem, se máme těšit na výborné vlastnosti i za snížených světelných podmínek. Dokonce půjde zachytit tímto senzorem i hvězdy, ale zřejmě se jedná o podobnou techniku, jakou nabízí smartphony Pixel. Ty ostatně používají senzory právě od Sony, ale s nižším rozlišením.

Odhadujeme, že novinka nabídne lepší HDR režim, zpomalené záběry a delší expoziční čas. Budeme si muset počkat na oficiální představení, abychom se dozvěděli detailní informace kolem senzoru IMX686.

Zdroje: androidauthority.com, xda-developers.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Super, len do tych Sony telefonov treba ich dat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat