Android získá lepší zadávání ověřovacích kódu z SMS

Android získá lepší zadávání ověřovacích kódu z SMS
2020-02-10T18:27:55+02:00
• 11. 2. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Mnohé služby ještě nyní pracují na principu zasílání dočasných ověřovacích kódu skrze SMS, byť se nejedná o moc bezpečnou metodu, jelikož existují způsoby, jak tento systém zneužít. Bezpečnější je mít aplikaci pro dvoufázové ověření, kterou si chráníte ve svém mobilu. I tak Google pracuje na vylepšení práce s ověřovacími SMS zprávami.

Zadávání ověřovacích kódu z SMS

Již v roce 2017 jsme zaznamenali, že Google zavede přímo kopírování ověřovacího kódu z SMS zprávy. Následně se funkce dostala do notifikace, takže na jedno kliknutí lze takový číselný kód zkopírovat z příchozí zprávy. Bohužel je nutné, aby daná zpráva byla ve specifickém tvaru, takže ne vždy se jednalo o funkční řešení.

V minulém roce jsme zaznamenali, že aplikace Zprávy od Googlu získají funkci v rámci automatického vyplňování, k čemuž potřebuje zvýšená oprávnění. Sice nastavení může být na vašem mobilu delší dobu, ale prozatím bylo spíš neaktivní. Nyní se podařilo zachytit samotnou funkci.

zadávání ověřovacích kódu

Jak můžete vidět na snímcích obrazovek výše, pokud dojde ověřovací kód skrze SMS zprávu, nabídka u daného pole vyžadující kód získá menší dialogové okno. Zde se nabízí automatické vyplnění z SMS zprávy. I zde ale platí, že SMS zpráva musí být ve specifickém formátu, aby systém rozpoznal, o co se vlastně jedná.

Bohužel není jasné, za jakých okolností dojde k aktivaci nové funkce, případně jak ji vynutit. Google pravděpodobně zavádí novinku postupně skrze aktivaci ze stran svých serverů. Je možné, že v dohledné době dojde k většímu rozšíření.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat