Android O zjednoduší zadávání ověřovacích SMS kódů

Android O zjednoduší zadávání ověřovacích SMS kódů
2017-05-16T07:52:34+02:00
• 17. 5. 2017
3

Každý to jistě zná. Přihlašujete se do aplikace a pro ověření identity musíte zadat jednorázový kód. Ten v lepším případě vygeneruje autentifikační aplikace, v opačném musíte vyčkat na SMS. Poté jste nuceni buď kód opsat z notifikace nebo pokud se nachází až na konci zprávy, musíte ji otevřít, tedy přejít do jiné aplikace, kód zkopírovat, vrátit se a vložit jej.

Lepší vývojáři umožní aplikaci číst SMS zprávy, což znamená, že se aplikace automaticky podívá do přijatých zpráv, najde kód, vyplní jej a můžete pohodlně pokračovat dál. Stále však ani toto řešení není nejintuitivnější.

S revolucí v tomto ohledu má přijít sám Google s další verzí systému, Android O. Dle neověřených informací má být nově přímo v systému funkcionalita, která rozpozná, že daná aplikace čeká na zadání SMS kódu. Systém následně vyčkává na příchozí SMS a pátrá po zprávě se specifickým kódem. Pokud se tento kód ve zprávě vyskytne, systém jej automaticky zkopíruje a předá konkrétní aplikaci. Pro zvýšení uživatelského komfortu se po takovémto zachycení kódu zpráva ani neuloží do přijatých, aby nepřekážela mezi důležitějšími.

Tato novinka konečně zbaví uživatele nutnosti zdlouhavého čekání na SMS a následné procedury, která byla již popsaná výše. Zda se této funkce opravdu dočkáme, je zatím ve hvězdách, ale již tento týden se o spoustě novinek dozvíme z vývojářské konference Google I/O. Za nás by toto bylo rozhodně vítané vylepšení a necháme se tedy překvapit, zda se jej opravdu dočkáme.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Martin Zdeněk (Tranďák)

30. 5. 2023, 12:13

Android O zjednoduší zadávání ověřovacích SMS kódů
https://dotekomanie.cz/2017/05/android-zjednodusi-zadavani-overovacich-sms-kodu/

Pavel Mareš

16. 5. 2017, 15:19

Co to vidí oko mé, že by další možná bezpečnosti díra? :D

Ján Valkovič

17. 5. 2017, 7:44

Prečo bezpečnostná diera?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat