Facebook Messenger zřejmě získá sdílení obrazovky

Facebook Messenger zřejmě získá sdílení obrazovky
2019-08-28T18:31:51+02:00
• 29. 8. 2019

Zdroj: Facebook Messenger, Dotekomanie.cz

1

Už jste se asi dostali do situace, kdy vám někdo vysvětluje, co má na displeji svého smartphonu a požaduje od vás radu. Někdy je těžké se zorientovat a v takových případech je jednodušší, kdybyste přímo viděli, co se děje na displeji uživatele. Můžete využít speciální aplikace, ale nastavování nemusí být jednoduché. Již nyní víme, že taková funkce jednou bude dostupná na Google Duo, případně se dá využít Skype. Mezi úzkou skupinu aplikací s takovou funkcí se dostane i Messenger od Facebooku.

Messenger a sdílení obrazovky

Jane Manchun Wong (@wongmjane) se opět podařilo objevit části kódu v aplikaci Messenger pro Android, které obsahují novou funkci, která buď prochází uzavřeným testováním, nebo se teprve chystá na vyzkoušení. Konkrétně se jedná o možnost sdílení obrazovky.

Jane se podařilo aktivovat tyto části kódu, díky čemuž se nám naskýtá první pohled, jak bude sdílení obrazovky vypadat. V podstatě bude stačit navázat hovor a následně uživatel bude moci kliknout na novou ikonu (dvě okna na sobě, úplně vlevo na prvním snímku obrazovky). Následně musí tuto možnost přenosu obrazu ze zařízení potvrdit.

sdílení obrazovky

Uživatel je důrazně varován, že bude přenášen veškerý obsah z displeje zařízení všem, kteří jsou připojeni na daný hovor. K této funkci si aplikace Messenger vyžádá nové oprávnění pro odesílání obrazu displeje ze zařízení. Jakmile je vše potvrzeno, vypne se kamera a bude se přenášet jen dění na displeji. Během přenosu bude možné dělat snímky obrazovky, samozřejmě bude možné vypnout tuto funkci a přejít na běžný hovor.

Zatím nevíme, kdy se tato novinka objeví, případně kdy začne otevřené testování. Rozhodně se ale jedná o užitečnou funkci, která může zjednodušit technickou komunikaci v rámci rodině. Jen si představte, když budete moci přímo navigovat člena rodiny, co má na mobilu nastavit a kam kliknout.

logo-app Messenger Facebook Zdarma ANDROID logo-app Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroj: wongmjane.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Natálie Suralová

31. 8. 2019, 10:05

Díky bohu že to nebude na androidech

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat